Aeroportul Băneasa se redeschide pentru curse comerciale: Prima companie care a anunțat că va opera zboruri din 2 iunie

Data actualizării: Data publicării:
aeroport baneasa
Sursa foto: Facebook Aeroportul Internațional Bucuresti Băneasa / Laurențiu Căpățînă

În două săptâmâni se va redeschide aeroportul Băneasa pentru curse comerciale. Momentan, doar un singur operator de zbor a anunțat că va avea curse spre Roma. Șefii Companiei Aeroporturi București poartă discuții cu operatorii de zbor să mute pe Băneasa mai multe curse regulate și charter. Vestea nu este pe placul locuitorilor care se plâng de zgomotele puternice.

Timp de 11 ani a fost închis aeroportul Băneasa pentru cursele comerciale. De luna viitoare, acestea vor fi operate din nou. Aeroportul a fost deschis, în ultimii ani, doar pentru zboruri private și chartere.

A trecut și printr-un amplu proces de modernizare în perioada în care a funcționat la capacitate redusă. S-a păstrat fiecare element arhitectural al terminalului construit în 1952 și a fost completat cu tehnologie de ultimă generație. În total lucrările au costat 66 de milioane de lei.

Acum, capacitatea proiectată este de 250 de pasageri pe oră, iar anual: un milion de călători. O companie din Italia a anunțat că va opera săptămânal, de aici, patru zboruri pe ruta București - Roma și retururile lor.

Adrian Duru - reprezentant companie de zbor: Este mai aproape de centrul orașului. Este un aeroport mai mic în care se pot eficientiza mai bine procesele de check-in, control securitate și îmbarcare. Compania va economisi timp la fiecare rotație pe care o face la Băneasa.

Valentina Vasile - jurnalist Digi24: Pasagerii vor putea face check-in-ul la aceste 4 ghișee, iar dacă acestora le este recomandat să ajungă chiar și cu 3 ore înainte de decolare pe aeroportul Otopeni, vestea bună este că pe aeroportul Băneasa trebuie să vină cu cel mult 45 de minute înainte de zbor.

Costurile per pasager sunt mai mari, în medie, cu un euro față de Otopeni. Reprezentanții Companiei Aeroporturi București vor să mute aici mai multe curse de pe Henry Coandă.

Valentin Iordache - purtător de cuvânt al C.N. Aeroporturi București: Ne asteptăm să avem sute de mii de pasageri pentru acest an și să atingem destul de repede ținta de un milion de pasageri pe an, pe care ne-o dorim și care asigură și din punct de vedere financiar o indepedență.

Aeroportul Aurel Vlaicu este înconjurat de cartiere rezidenţiale, ansambluri comerciale și clădiri de birouri. Vestea redeschiderii nu e privită cu ochi buni de locuitorii din zonă.

-E dezastru, nu sunt de acord cu așa ceva.

-Mai sunt curse aici. Probabil că nu va fi bine în momentul în care vor fi multe.

-Ne-am obișnuit cu zgomotul.

Taxele aeroportuare pe timpul nopții sunt de două ori mai mari. Asta pentru a descuraja operatorii de zbor să folosească aeroportul noaptea.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri