ANAF a scos la vânzare un teren care aparține Elenei Udrea, evaluat la aproape 2 milioane de euro

Data publicării:
elena udrea
Elena Udrea. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ANAF a scos la vânzare un teren de 5.000 de metri pătraţi, din Bucureşti, aparţinând fostului ministru Elena Udrea, anunţă Profit.ro, citat de News.ro. Terenul este situat în zona lacului Străulesti, similar cu câteva loturi mai mici de teren pe care ANAF a încercat în mai multe rânduri să le vândă, prima tentativă fiind în octombrie 2022.

Lotul de 5.000 de metri pătraţi scos acum la vânzare este evaluat la aproape 2 milioane de euro (9 milioane de lei, inclusiv TVA), sumă care ar fi suficientă pentru a acoperi prejudiciul care ar trebui recuperat de la fostul politician, potrivit unor calcule ale ANAF consultate de Profit.ro.

Nu este clar cum ar fi distribuite sumele încasate la o eventuală vânzare, printre creditori fiind, pe lângă ANAF, şi Biroul de Turism pentru Tineret.

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile şi imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, precum şi pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale. Procedura Fiscului este ca preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din preţul iniţial. Ulterior, preţul nu mai scade.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri