Călătorii cu metroul subvenționate pentru donatorii de sânge: Primăria Capitalei și Metrorex urmează să se încheie un acord

Data publicării:
un metrou, stationând în stație, se vede peronul și se vede un om
Metrorex SA a dat în judecată Municipiul Bucureşti, în mai multe dosare, pentru plata sumelor aferente acestor abonamente, eliberate începând cu ianuarie 2014. Sursa foto: Profimedia Images

Consilierii municipali vor decide vineri privind încheierea unei convenţii cu Metrorex care vizează decontarea cu 50% din valoarea titlurilor de călătorie eliberate donatorilor de sânge, informează Agerpres.

Municipalitatea bucureşteană urmează să subvenţioneze 50% din valoarea titlurilor de călătorie eliberate celor care au donat sânge la o instituţie de profil din Capitală şi care au domiciliul sau sunt angajaţi în Bucureşti, în baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună.

Metrorex va elibera abonamente lunare cu preţ redus cu 50% pentru aceşti donatori şi va transmite lunar PMB factura fiscală aferentă acestora.

Potrivit raportului de specialitate, Metrorex SA a dat în judecată Municipiul Bucureşti, în mai multe dosare, pentru plata sumelor aferente acestor abonamente, eliberate începând cu ianuarie 2014. Curtea de Apel a dispus, la începutul anului 2022, prin două hotărâri civile rămase definitive că decontarea cheltuielilor de transport în comun trebuie realizată din bugetul localităţii, respectiv Municipiul Bucureşti. De asemenea, instanţele de judecată au obligat municipiul Bucureşti la plata sumelor solicitate de Metrorex, a penalităţilor şi cheltuielilor de judecată.

"Pentru ca Municipiul Bucureşti să îndeplinească obligaţia de decontare şi pe viitor, astfel încât să nu mai fie acţionat în instanţă şi să fie obligat şi la plata penalităţilor şi cheltuielilor de judecată, este necesar să se stabilească o procedură între cele două instituţii, cu privire la transmiterea documentelor justificative necesare efectuării plăţii", prevede proiectul.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri