Caz revoltător în Botoșani. Un învățător a venit beat criță la examentul de titularizare

Data publicării:
Ambulanță , în timpul unei intervenții
Foto: Agerpres

Un învățător s-a prezentat la examentul de titularizare beat criță. Bărbatul preda ca suplinitor la o școală dintr-o comună din Botoșani și voia să devină titular pe post. Dosarul i-a fost respins, însă, în baza unui certificat medical care arăta că este inapt pentru a preda în învăţământ.

Acesta s-a prezentat în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean și, pentru că era într-o avansată stare de ebrietate, a fost chemată în ajutor o ambulanță. Cadrele medicale au reușit cu greu să-l consulte, deoarece bărbatul devenise agresiv.

Se pare că învățătorul nu este la prima abatere și a fost internat inclusiv într-o secție de psihiatrie, tot din cauza consumului excesiv de alcool.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani a fost deschisă o anchetă, a anunțat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Respectivul învățător a mers sub influența băuturilor alcoolice la inspectoratul școlar, nu în școală, pentru a reclama că nu a primit aviz, nu e apt, are probleme medicale, certificat medical și în mod corect i se interzice accesul la concursul de titularizare, care ar însemna prezență pe durată nedeterminată în fața elevului.

-Având acel certificat putea preda ca suplinitor?

-Ca suplinitor. Nu am informații la caz, dar sunt convins că are certificat medical prin care a fost inițial declarat apt. Ulterior a fost declarat inapt. ISJ Botoșani verifică aceste lucruri.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri