Cinci polițiști din Brașov, reținuți pentru că ar fi luat mită de la șoferii opriți în trafic. "Își făceau foarte bine treaba!"

Data actualizării: Data publicării:
politist de la rutiera in trafic
Foto: Arhiva Digi24

Cinci polițiști din județul Brașov au fost reținuți pentru 24 de ore pentru că ar fi luat mită de la șoferii pe care i-au oprit în trafic. Agenții de la serviciul rutier sunt acuzați și de trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual. Reținerile vin în urma a 18 percheziții domiciliare care au avut loc miercuri, într-un dosar în care sunt cercetate alte opt persoane, majoritatea șoferi acuzați că au dat mită.

Faptele, spun anchetatorii, ar fi avut loc în cursul ultimului an. Pentru a-i scăpa pe șoferi de amenzile privind abaterile din trafic, polițiștii le-ar fi pretins mită diferite sume de bani, bunuri sau valori, printre care și mese la restaurant, scrie bizbrasov.ro.

Pentru a proba acuzațiile din dosar, miercuri anchetatorii au făcut 18 percheziții la locuințele mai multor polițiști din cadrul IPJ Brașov. Și sediul Poliţiei Codlea a fost răscolit de anchetatorii de la DGA în căutarea probelor. Potrivit procurorilor, vizați de anchetă au fost 6 polițiști de la Rutieră, dintre care 5 de la Poliția Codlea si unul din cadrul Poliției Ghimbav.

"În perioada decembrie 2021-ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere", se arată în comunicatul transmis presei de Direcția Generală Anticorupție.

Localnicii din Codlea, scrie presa locală, au fost șocați când au aflat de cele întâmplate. Oamenii spun că agenții erau mereu în trafic şi îşi făceau foarte bine treaba.

13 persoane au ajuns, în total, miercuri la audieri. Pe lângă cei 6 agenți de poliție, alte 7 persoane s-au ales cu mandate de aducere, majoritatea conducători auto acuzați că au oferit mită.

Peste noapte, cinci polițiști - patru din Codlea și unul din Ghimbav - au fost reținuți pentru 24 de ore. Sunt acuzați de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri