Cîțu, la maratonul vaccinării: Vă încurajez să veniți să vă vaccinați. Se face rapid, ușor. După, veți vedea că începe o nouă viață

Data publicării:
premierul florin citu declaratii de presa
Premierul Florin Cîțu. Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a fost prezent, vineri, la Sala Palatului, una dintre locațiile din București unde are loc „maratonul vaccinării”. Sala Palatului și Biblioteca Națională găzduiesc cel mai mare efort de imunizare de până acum. Sunt 3 zile și 3 nopți de vaccinare non stop, fără programare, cu vaccin produs de Pfizer. „Am văzut un eveniment care arată o organizare exemplară”, a declarat premierul.

„Ce am văzut aici astăzi, un eveniment care arată organizare exemplară. Organizatorii trebuie felicitați. UMF, medicii care au venit volutari să vaccineze, toți trebuie felicitați. E un efort care ajută. După ce ieri am avut cifra record depășită, astăzi depășim 3,5 milioane de persoane vaccinate. Acest centru va fi deschis până luni, vă încurajez pe toți să veniți să vă vaccinați. Se face rapid, ușor și după aceea veți vedea că începe o altă viață.”, a spus premierul.

Acesta a reamintit că românii se vor putea vaccina fără programare, în orice centru din țară.

„Începând de astăzi, în România, vă puteți vaccina fără programare. Este clar că acesta a fost efortul pe care am vrut să îl facem, să ne asigurăm că avem dozele necesare. Am încredere că acest efort va fi apreciat și mai ales că toți vrem să revenim la normalitate cât mai repede. Doar așa, prin astfel de evenimente putem să vorbim de un pas important: de la 1 iunie în revenirea spre normalitate. Veți vedea că măsurile pe care le vom anunța în curând vor arăta clar că România este pe drumul cel bun și mai aproape de normalitate”, a declarat Florin Cîțu, la Sala Palatului.

Cel mai mare eveniment de vaccinare organizat până acum în România a început vineri, 7 mai 2021, la ora 16:00, și deja, în momentul deschiderii, sute de persoane stăteau la coadă atât la Sala Palatului, cât și la Biblioteca Națională. 

La Sala Palatului sunt organizate 40 de cabinete de vaccinare, iar la Biblioteca Naţională - zece cabinete. 1.200 de voluntari - medici, asistenți, studenți ai Universității de Medicină și Farmacie - sunt implicați în acest efort.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri