Cum au sărbătorit Crăciunul militarii români din Afganistan

Data actualizării: Data publicării:
Militarii români din Afganistan sărbătorind Crăciunul cu colinde
Militarii români aflați în Afganistan. Foto: Facebook/MAPN România

Militarii români aflați în misiune în Kandahar, Afganistan, au sărbătorit Crăciunul alături de ceilalți militari din bază cu colinde românești, a informat Ministerul Apărării Naționale, într-o postare pe Facebook. Militarii au împodobit un brad, și-au făcut cadouri, iar un preot a oficiat o slujbă.

„În Afganistan, zilele de Crăciun au fost la fel ca zilele obișnuite, cu sarcini și misiuni specifice unui batalion de Protecția a Forței. Însă pentru câteva minute, în Baza Militară Kandahar a răsunat glasul unui grup de colindători și în jurul lor s-au adunat, alături de militarii români, și partenerii NATO din bază.

Timpul a stat puțin în loc și cele mai frumoase colinde tradiționale românești ne-au purtat cu gândul acasă, la România noastră îmbrăcată în haine de sărbătoare.

De aici, din țara plină de praf, militarii Batalionului de Protecția Forței „Golden Lions” vă urează să aveți sărbători frumoase, bucurie în suflet și un an nou cât mai bun!”, a transmis locotenent Alexandra Munteanu, în mesajul postat pe rețelele sociale.

Mesajul lor a fost ilustrat cu imaginile plutonierului major Dan Vereș.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri