Motivul impresionant pentru care un bătrân de 70 de ani, fără picioare, a plantat 17.000 de copaci

Data actualizării: Data publicării:
Ma Sanxiao, china
Foto: China News

Povestea unui veteran de război din China, care a rămas fără ambele picioare după ce s-a îmbolnăvit, a impresionat o planetă. Bătrânul de 70 de ani și-a petrecut ultimele două decenii transformând un munte sterp într-o adevărată pădure.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Povestea bărbatului, spusă inițial de China News, a fost preluată de presa britanică și s-a viralizat rapid pe internet.

Ma Sanxiao, care locuișește în satul Mayu din provincia Hebei, a plantat în 20 de ani nu mai puțin de 17.000 de copaci pe muntele Taihang. Își petrece majoritatea zilelor singur, în sălbăticie.

Inițial, Sanxiao a început să planteze copaci ca o metodă de a câștiga bani în plus pentru a-și întreține familia.

Potrivit China News, bătrânul își începe ziua la 5 dimineața. Are un tuk tuk (n.r. mijloc de transport) cu care călătorește de acasă până pe munte. Acolo își scoate protezele și preferă să umble în patru labe.

Sanxiao a făcut intoxicație alimentară în timp ce se afla pe front, în 1974. Starea lui s-a înrăutățit în timp și, în 1985, medicii i-au amputat primul picior. Fără cel de-al doilea a rămas în 2005. Handicapul de care suferă îi face misiunea cu atât mai grea. Nu de puține ori a suferit răni grave pe munte, după ce a căzut accidental în crevase adânci. Se descrie însă drept „un luptător” și spune că „nu ar putea să sta în pat să aștepte ajutor”.

„Pentru mine nu sunt simpli copaci. Sunt soldați cărora le-am dat o misiune. Mă fac să mă simt foarte împlinit. Cât timp voi trăi, voi continua să plantez copaci pentru generațiile viitoare”, a spus Sanxiao.

În 2008, atunci când povestea lui a apărut pentru prima oară în presă, guvernul chinez l-a ajutat financiar. Publicitatea de care a avut parte a atras și voluntari, care îl ajută în misiunea sa. Acum, continuă să planteze copaci „pentru a mulțumi societății și guvernului pentru ajutor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri