Tolo.ro| Adrian Porumboiu: „La masa cu Ștefan de la Hotel Caro nu s-a rostit numele ziaristului Turturică sau al lui Georgescu”

Data actualizării: Data publicării:
adrian_porumboiu digi

Omul de afaceri Adrian Porumboiu, martor în dosarul DNA deschis pe numele președintelui Consiliului Județean Neamț, spune că a participat la una dintre întâlnirile dintre Ionel Arsene și fostul șef al CJ, Gheorghe Ștefan, dar că la masă nu s-a discutat nici despre bani, nici despre jurnalistul Dan Turturică sau despre fostul șef al ANI, Horia Georgescu. Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat de Porumboiu jurnalistului Cătălin Tolontan:

„-La acea masă s-a discutat despre bani?

-Nici vorbă!

-Sunteți sigur? Au trecut, totuși, din 2013, cinci ani.

-Nu s-a discutat despre nici o centimă.

-Dar despre ziaristul Dan Turturică sau șeful ANI Horia Georgescu s-a discutat?

-Nu. Turturică, turturea, nu s-a rostit. Nici Georgescu? Nici vorbă.”

Potrivit DNA, în 2013, Gheorghe Ștefan i-ar fi dat 100.000 de euro, prin intermediari, lui Ionel Arsene pentru a interveni la conducerea ANI, astfel încât această instituție să-i facă un raport de incompatibilitate celui care conducea, la acea dată, Consiliul Județean Neamț, Culiță Tărâță.

Acest lucru nu s-a întâmplat și, în ultimii doi ani, Gheorghe Ștefan i-a cerut, tot prin intermediari, lui Ionel Arsene banii înapoi. Gheorghe Ștefan, denunțător în dosar, a mai spus că unul dintre intermediarii afacerii ar fi fost redactorul-şef de atunci al cotidianului „România Liberă”.

Banii trebuiau să ajungă la şeful de atunci al Agenţiei Naţionale de Integritate pentru ca acesta să elimine adversarii politicienilor.

Jurnalistul Dan Turturică, în prezent coordonator al site-ului digi24.ro, spune însă că nu are nicio calitate în dosarul DNA, nici măcar cea de martor.

Horia Georgescu s-a delimitat şi el de denunţ. Afirmă că magistraţii au constatat că nu a primit nicio sumă de bani. Fostul preşedinte al ANI a adăugat că nu îi poate fi imputat modul în care numele său este folosit.

De altfel, și Ionel Arsene a spus că nu Dan Turturică este jurnalistul al cărui nume ar fi fost pomenit de judecătorii băcăuani în motivarea deciziei de cercetare sub control judiciar în dosarul în care e acuzat de trafic de influenţă.

„Îmi pare rău că este adus în discuţie numele lui Dan Turturică, acuzaţiile mele nu se referă la el. Nu dau detalii despre denunţători de profesie,” a declarat la Realitatea TV Ionel Arsene.

În interviul publicat pe site-ul Tolo.ro, Adrian Porumboiu a mai povestit că după ce Gheorghe Ștefan a ieșit din închisoare, l-a sunat și i-a cerut să se întâlnească. Porumboiu mai spune că și-a dat seama că discuția lor este interceptată:

„Pinalti m-a luat din prima. Mi-a zis dacă-mi amintesc eu cum a fost când am pus la cale în 2013, la hotel Caro, să-l debarcăm pe Cuilță Tărâță prin intermediul deputatul PSD Ionel Arsene (...) I-am zis că e nebun. Eu nu ascund că permanent l-am acuzat pe Culiță Tărâță de privilegii economice. Dar Tărâță era un monstru, cu legături peste tot. De neurnit. Cu cine să-l dai jos? (...) Revenind la discuția din 2017, Ștefan tot zicea de bani, că i-a dat 120.000 de euro lui Arsene și că ăla i-a returnat doar 20.000. Eu nu știam așa ceva, nu se discutase de bani la masa aia în 2013, așa că i-am zis: ”Dacă tu i-ai dat bani lui Arsene înseamnă că ești tâmpit, Pinalti!”. Și discuția de la mall s-a încheiat”, a povestit Porumboiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri