Pierderi de 8 milioane de euro pentru legumicultori, în urma unei erori. Ministerul Agriculturii a uitat să notifice Comisia Europeană

Data publicării:
taraba legume

Legumicultorii români vor primi doar 30% din finanțarea europeană obișnuită în ultimii ani. 70% din finanțare s-a pierdut pentru că Ministerul Agriculturii a uitat să notifice Comisia Europeană. Fermierii pierd anul acesta 8 milioane de euro din finanțarea de la UE, potrivit Mediafax.

Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii: „Guvernul PSD a notificat la 1 august 3.450.000 de euro, aveau ocazia până la 16 octombrie să modifice suma ţinând cont de previziunile pe această schemă cu suprafeţe şi producţii, nu a făcut-o”.

Practic, un fermier va primi doar 2.300 de euro pe hectar în loc de 7.600 de euro, cât ar fi trebuit, iar banii aceştia nu vor fi suficienţi ca să-şi acopere cheltuielile.

Aurel Tănase, preşedinte Organizaţia Interprofesională pentru Produse Agroalimentare: „Dacă Ministerul Agriculturii nu şi-a făcut datoria şi nu a notificat în august, să facă bine să ia de la bugetul naţional.”

Aceste pierderi lovesc legumicultorii mai tare, după ce deja cererea pentru legume a scăzut. În această perioadă, românii cumpără mai puţin şi preferă produsele neperisabile în locul celor proaspete.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri