Preţul unui hectar de teren agricol în România ajunge la 60.000 de euro

Data publicării:
Tractor pe teren agricol
Legea privind vânzarea terenurilor agricole se modifică în Parlamentul României în aşa fel încât accesul să fie uşor şi direct pentru cumpărătorii români FOTO: Shutterstock

Legea privind vânzarea terenurilor agricole se modifică în Parlamentul României în aşa fel încât accesul să fie uşor şi direct pentru cumpărătorii români, a declarat, marţi seara, la TVR 1, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

tractor camp teren agricol agricultura camp shutterstock_333199988
Legea privind vânzarea terenurilor agricole se modifică în Parlamentul României în aşa fel încât accesul să fie uşor şi direct pentru cumpărătorii români FOTO: Shutterstock

El a fost întrebat dacă poate să spună cât teren agricol a fost vândut străinilor.

"Nu vă pot spune. Lăsaţi-mă să aduc date exacte! Eu nu mă joc cu cifrele, eu nu mă joc cu vorbele. Le voi da exact şi cât de curând", a dat asigurări Daea.

În ceea ce priveşte modificările pe Legea privind vânzarea terenurilor către cetăţeni străini, ministrul Agriculturii a afirmat că "sunt acţiuni excepţionale făcute în Parlamentul României", astfel încât fermierii români să poată avea acces uşor la terenul respectiv.

"Nu modific eu această lege. Parlamentul României modifică această lege, iar modificarea a pornit de la o decizie politică pe care a luat-o Liviu Dragnea. Modificarea este în aşa fel încât să aibă acces uşor fermierii români la terenul respectiv. O să vedeţi exact, concret, cum se va derula această lege. A trecut de Camera superioară. Accesul o să fie uşor, direct pentru cumpărătorii români. Această lege trebuie să răspundă şi unor condiţii externe, în condiţiile în care piaţa este liberă", a spus şeful MADR.

Întrebat care mai este preţul unui hectar de teren agricol în România, Daea a răspuns: "Un hectar de teren costă de la 2.000 de euro la 60.000 de euro, depinde de zonă. Vă spune ministrul Daea".

"Duceţi-vă la Matca, în Galaţi, să vedeţi că atât este! Este cel mai mare bazin legumicol. Dacă intri în Matca vezi casele acoperite de luciul solariilor şi al serelor. Acolo, în fiecare zi, câte 4-5 tiruri de legume pleacă în afară, în Lituania, Estonia, Polonia. Se produc legume pentru alţii. La Peretu, aici, lângă Roşiorii de Vede, se iau cartofii şi se exportă în Polonia", a precizat oficialul de la Agricultură.

Sursa: Agerpres

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri