O idee de afacere. Tâmplăria pe înțelesul tuturor

Data publicării:
tamplarie

În lume este tot mai populară mişcarea „Do it yourself”, adică fă-ţi singur ce ai nevoie. Există mulţi amatori de tâmplărie care ar construi singuri mici obiecte sau chiar mobilă pentru acasă, dar nu ştiu cum să înceapă.

Așa s-a născut atelierul Hellowood din Budapesta, deschis în 2015. În scurt timp şi-a câştigat o mare popularitate printre femei şi bărbaţi deopotrivă.

Am deschis în octombrie, de atunci am vândut multe vouchere, am organizat workshopuri. Am avut workshopuri la care am avut prea puţine locuri. Depinde de perioadă, dar este clar că există interes şi dezvoltăm permanent atelierul, vrem să cumpărăm mai multe utilaje ca să vină şi mai mulţi. Dar şi acum avem mulţi oameni care vin”, spune Reka Holanszki, şeful atelierului de tâmplărie.

Atelierul înfiinţat de voluntarii Liceului Politehnic de Economie din Budapesta se adresează atât începătorilor, cât şi cunoscătorilor de tâmplărie. Pentru primii se organizează cursuri de iniţiere, unde încep să cunoască utilajele şi modul de folosire. Cei avansaţi pot folosi, contra unui abonament, maşinăriile şi spaţiul pe care acasă nu îl au la dispoziţie.

Mare parte a celor care vin la atelierului comunitar sunt începători, dar vin aici şi specialişti în design, arhitecţi care găsesc un loc ideal pentru a experimenta diferite soluţii şi tehnici. Interesant este că deşi atelierul se găseşte în centrul Budapestei, cursurile se ţin şi în limba engleză, pentru străinii care vin în Ungaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri