Piraeus Bank vinde subsidiara din România fondului de investiţii J.C. Flowers

Data actualizării: Data publicării:
piraeus bank FB

Banca elenă Piraeus Bank a anunţat joi că a încheiat un acord cu fondul de investiţii J.C. Flowers pentru vânzarea integrală a operaţiunilor din România.

piraeus bank FB
FOTO: Facebook

Tranzacţia a fost aprobată de board-ul directorilor Piraeus Bank şi de Fondul Elen de Stabilitate Financiară, urmând să fie solicitat acordul autorităţilor de reglementare din România. Tranzacţia ar urma să se încheie în prima jumătate a anului 2018.

”Vânzarea operaţiunilor bancare din România reprezintă un alt pas major pentru îndeplinirea la timp a planului de restructurare a grupului convenit cu Directoratul General pentru Concurenţă al Comisiei Europene, precum şi pentru implementarea planului strategic al grupului, Agenda 2020”, afirmă într-un comunicat directorul general al grupului, Christos Megalou, citat de News.ro.

El a mai spus că este mulţumit în mod special de faptul că Piraeus Bank Romania va fi deţinută de un fond de investiţii cu o experienţă semnificativă în domeniul serviciilor financiare.

”Piraeus Bank are un profil solid de solvabilitate, lichidităţi şi de calitate a activelor, în economia cu cel mai ridicat ritm de creştere din Uniunea Europeană. Suntem nerăbdători să lucrăm cu Piraeus Bank Romania pentru finalizarea achiziţiei şi crearea unei bănci independente puternice în sectorul bancar dinamic din România”, a afirmat directorul general al JCF, Christopher Flowers.

La 30 septembrie, Piraeus Bank Romania deţinea active totale în valoare de  1,5 miliarde de euro. Banca operează 99 de unităţi, are 1.300 de angajaţi şi aproximativ 150.000 de clienţi activi.

J.C. Flowers este un fond de investiţii globale dedicat industriei serviciilor financiare. Înfiinţat în 1998, JCF a investit peste 15 miliarde de dolari în 50 de companii, din 17 ţări în domenii precum bancar, asigurări şi reasigurări, firme de investiţii în instrumente financiare, finanţe specializate şi administrarea de active.

Cu active în valoare de circa 6 miliarde de dolari în administrare, J.C. Flowers are birouri în New York şi Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri