Sari la conținut

Japonezii construiesc o nouă fabrică în România, pentru industria auto

Calsonic Kansei, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru industria auto, va construi o nouă fabrică în România din 2018 unde va crea 370 de noi locuri de muncă şi de unde va transfera producţia din Asia, potrivit Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Noua capacitate de producţie va fi construită în vecinătatea celei existente în Ploieşti, investiţie demarată de companie în 2006, şi care în prezent are 630 de angajaţi. Calsonic Kansei produce în România Radiatoare pentru sisteme de răcire, intercoolere, încălzitoare şi sisteme de aer condiţionat.

„Mă bucură să văd că unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de componente auto la nivel global consideră România cea mai potrivită destinaţie pentru extinderea afacerilor, beneficiind atât de cadrul fiscal avantajos cât şi de potenţialul resursei umane specializate ”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Industria automotive este sectorul ce acoperă cea mai mare pondere a exportului românesc cu o contribuţie de 10% la PIB-ul naţional, susţine ministrul.

Calsonic Kansei este unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru industria auto la nivel mondial (Alianta Renault-Nissan, Audi, Volkswagen, Daimler, Peugeot, Mitsubishi, Subaru, Mazda, ş.a.). Compania are peste 80 de fabrici de producţie în care se realizează sisteme electronice, componente de interior, sisteme de admisie-evacuare şi sisteme termice pentru automobile.