Proiect de lege: Când este internship-ul legal

Data publicării:
tineri robotica

Posibilitatea tinerilor de a lucra în cadrul unor programe de internship la firme sau autorități publice este inclusă într-un proiect de lege care a trecut recent de Senat.

Numai că, pentru ca lucrurile să se desfășoare în deplină legalitate, internshipul va trebui să aibă la bază un contract special, încheiat înainte ca internul să înceapă activitatea, potrivit avocatnet.ro.

În cazul în care un astfel de contract nu va fi încheiat, proiectul prevede amenzi de până la 20.000 de lei pentru firmele sau autoritățile care și-au încălcat obligația.

Proiectul de lege privind internshipul, act normativ care ar urma să reglementeze modul în care tinerii de cel puțin 16 ani vor putea să lucreze în cadrul unor programe de internship plătite la firme sau entități publice, a fost adoptat tacit la Senat săptămâna aceasta. Totuși, el nu va mai trece tacit și de Camera Deputaților, care e Camera decizională aici, unde va trebui dezbătut și supus votului, cu sau fără amendamente. Odată votat de deputați, proiectul trebuie să treacă și de șeful statului și să fie publicat în Monitorul Oficial ca să se aplice.

Mai mult decât stagiile de practică obișnuite, aceste internshipuri le vor oferi tinerilor posibilitatea să dobândească vechime în muncă și să fie plătiți pe perioada în care acumulează cunoștințe tehnice și practice la firma sau autoritatea/ instituția respectivă. La baza internshipului se va afla obligatoriu un contract de internship, după cum reiese din cuprinsul proiectului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri