Șirul lung de gafe și acuzații bizare ale lui Elon Musk. Patronul Tesla va plăti cu funcția pentru o postare pe Twitter

Data publicării:
Elon Musk

Elon Musk va renunța la funcția de președinte al Tesla pentru trei ani și va plăti o amendă de 40 de milioane de dolari, din care el va suporta doar jumătate din sumă, restul fiind achitată de companie, după ce a ajuns la o înțelegere cu SEC (Securities and Exchange Commission, comisia de supraveghere a valorilor mobiliare şi a burselor din SUA).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Elon Musk are la dispoziție 45 de zile pentru a părăsi funcția de conducere a Tesla, însă va rămâne director executiv. Totul a pornit însă de la o scurtă postare pe Twitter, în care Elon Musk afirma că ar putea delista compania de la bursă, achiziţionând acţiunile de pe piaţă la preţul de 240 de dolari bucata, şi că fondurile în acest scop sunt asigurare.

SEC l-a acuzat pe Elon Musk de fraudă și a deschis un proces împotriva fondatorului Tesla, susținând că „Musk ştia că tranzacţia potenţială este nesigură şi supusă multor condiţii”.

Iar aceasta nu este singura problemă cu legea pe care ar putea să o aibă Elon Musk. El a fost deja dat în judecată de un fost angajat, pe care l-a acuzat că ar plănui un atac armat la fabrica Tesla din Nevada.

În plus, riscă să piardă și un alt proces, după ce l-a numit în repetate rânduri pe scafandrul britanic Vernon Unsworth, care a contribuit la salvarea copiilor prinşi într-o peşteră din Thailanda, un „pedofil”, fără să aducă nicio dovadă în sprijinul afirmațiilor sale. Gestul lui Elon Musk i-a înfuriat și pe investitorii Tesla, care au publicat o scrisoare deschisă în care îi cereau lui Musk să prezinte scuze pentru declarațiile sale.

Elon Musk l-a insultat pe Vernon Unsworth după ce acesta a spus că oferta antreprenorului de a trimite un submarin miniatural care să participe la salvarea celor 12 tineri fotbalişti thailandezi şi a antrenorului lor, captivi într-o peşteră inundată, reprezenta „o tentativă de publicitate”. Tinerii thailandezi au rămas blocaţi în peşteră timp de două săptămâni, înainte de a fi evacuaţi la finalul unei ample operaţiuni internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri