Consilierii locali din Sebeş refuză o investiție de 120 de milioane de euro

Data publicării:
gunoaie

Compania suedeză care produce şerveţele şi hârtie igienică le-a propus consilierilor locali din Sebeş să scoată la licitaţie un teren, pentru care era dispusă să plătească dublul valorii reale. Investitorii doreau să fie siguri că vor lua pământul, pentru a construi fabrica.

Majoritatea consilierilor locali s-au opus însă ideii şi nu au acceptat să vândă terenul. Explicaţiile lor sunt greu de înţeles.

Ca mijloc de precauție m-am gândit, fiind o licitație publică, s-ar putea ca acest teren să nu fie adjudecat de această firmă, ceea ce m-a făcut să am o mică reticență și să votez ca atare”, a spus consilierul local Ioan Besoiu.

Fabrica ar fi oferit locuri de muncă localnicilor şi mai mulţi bani pentru bugetul primăriei de la Sebeş. Localnicii spun că, aşa, oraşul ar fi scăpat şi de un focar de infecţie, pentru că terenul dorit de suedezi este acum acoperit cu gunoaie.

Jenat de atitudinea consilierilor locali, prefectul de Alba le transmite că au procedat greşit.

Trebuie să se mai gândească și, cât de repede, să repună pe ordinea de zi această investiție. Este un semn, un semnal negativ pe care îl dăm celor de afară”, a spus prefectul Gheorghe Feneșer.

Decizia consilierilor locali, care au respins investiţia de 120 de milioane de euro a suedezilor, îndepărtează şi alţi oameni de afaceri. Proprietarul fabricii de hârtie din Sebeş, cel care a început negocierile cu suedezii, anunţă că dă afară 100 de cei 400 de angajați şi că ia în calcul să închidă de tot afacerea.

În faţa acestor argumente, consilierii locali din Sebeş au cerut un răgaz de gândire, să vadă dacă pot accepta investiţia suedeză de 120 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri