Sari la conținut

Aglomerație gigant în București. Peste una din trei locuințe se fac aici

O arie întinsă pe 1-2 kilometri din București va găzdui 5.000 de noi locuințe, respectiv aproape jumătate din numărul total de locuințe care se edifică în acest an în întreaga Capitală.

Aproape 5.000 de locuinţe se construiesc în perioada următoare într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Capitală, potrivit Economica.net. Mai mulţi dezvoltatori şi-au securizat terenuri mari, ale fostelor platforme industriale, pentru construcţia de locuinţe sau birouri. Dacă în zona Orhideea-metrou Grozăveşti s-au înmulţit proiectele de birouri, trei la număr, în zona Pasajului Lujerului dezvoltatorii ridică circa 5.000 de noi locuinţe. Intersecţia şi-aşa aglomerată, se va sufoca pe viitor, atunci când miile de proprietari vor ieşi cu maşinile din parcări spre serviciu. 

Peste 1.000 de locuinţe pe terenul fostei fabrici Electrotehnica

Pe strada Lujerului nr. 42, peste drum de mallul Plaza România, spaniolii de la Gran Via construiesc încă de la sfârşitul lui 2015 poriectul Gran Via Park.

Dezvoltatorul a construit în primă fază 289 de apartamente, iar cea de-a doua fază este în construcţie şi va livra anul acesta un total de 417 apartamente. Când Gran Via va finaliza proiectul, va avea peste 1.000 de locuinţe. 

Terenul a fost cumpărat de spanioli înainte de criză, iar o parte din el a fost vândut retailerului Lidl, care a deschis în urmă cu câţiva ani un magazin aici. Gran Via a început după ani buni valorificarea terenului prin dezvoltare, odată ce piaţa rezidenţială s-a dezmorţit.

1.500 de apartamente lângă Cora Lujerului

Aproape 1.500 de apartamente va avea la finalizare proiectul  21 Residence, care se construieşte pe terenul unei foste întreprinderi, chiar lângă Cora Lujerului. 

Pentru acest teren, Oscar Downsream, cel mai mare distribuitor independent de motorină din România şi deţinut de omul de afaceri Alin Niculae, a obţinut în luna martie a acestui an autorizaţia de construcţie a două blocuri cu 11 etaje. Proiectul va avea la finalizare cinci blocuri cu 1.500 de louinţe.

De construcţia blocurilor se ocupă Petre Niculae, fost acţionar în Oscar Downstream, care deţine Pedro Company şi care este cunoscut pentru construcţia a mai multor proeicte rezidenţiale, printre care 19th Residence de la Orhideea sau 20th Residence de lângă ştrandul Ciurel. 

Aproape 3.000 de locuinţe pe fosta fabrică Lujerul  

Aceeaşi Oscar Downstream a cumpărat 2,2 ha din fosta fabrică Lujerul, chiar în spatele mallului Plaza România, unde se pot construi circa 2.000 de locuinţe. 

O altă parcelă de 1,3 ha din aceeaşi fabrică a fost cumpărată de firma Exigent Development, susţintă în construcţii de Pedro Company, şi la care acţionari sunt Francesca-Elena Niculae şi Daniel Niculae. 

Pe acest teren, Exigent ridică proiectul Plaza Residence, care va avea 743 unităţi. Termenul de finalizare este prevăzut pentru luna octombrie a anului viitor. Exigent Development a mai construit proeictele Exigent One, construit pe Splaiul Independenţiei, în campusul universitar, şi Exigent-Two, de pe strada Fabricii, tot în zona Lujerului. 

În acest an, peste 25.000 de locuinţe se află în construcţie şi ar urma să fie date în folosinţă în principalele pieţe rezidenţiale regionale din România. Cea mai mare piaţă rezidenţială din România este regiunea Bucureşti - Ilfov unde în prezent se află în construcţie aproximativ 12.000 de locuinţe în proiecte rezidenţiale care ar urma să fie livrate în acest an, dacă dezvoltatorii îşi vor respecta ritmurile de construcţie anunţate, se arată într-un studiu al unei companiei de consultanţă imobiliară.

Pe aceeași temă