Sari la conținut

VIDEO. Aglomerație la ghișeele pentru pașapoarte deschise la mall. Premierul, în inspecție

Noul sediu al Direcţiei de Paşapoarte Bucureşti a fost inaugurat cu aglomeraţie. Trei puncte de lucru s-au mutat, din această dimineaţă, în Plaza România. Măsura a fost luată pentru a reduce aglomeraţia. Noul spaţiu este mai mare, iar conducerea serviciului promite şi mai multă eficienţă. Oamenii au început să se adune în parcarea mall-ului încă de la ora 5.00 și pe listele de așteptare erau deja peste 200 de persoane.

ACTUALIZARE 10:27. Premierul Mihai Tudose a venit în inspecție, în această dimineață.  

În sfârşit sunt condiţii civilizate. Se aşteaptă între 20 şi 30 de minute. Oamenii nu mai sunt nevoiţi să stea în soare şi în căldură, ba chiar pot să bea şi o cafea şi să mânânce pentru că birourile sunt pe acelaşi etaj cu restaurantele”, a declarat premierul, potrivit news.ro.

___________________________________________________________________________________________________________________

„Programul normal pentru depunerea documentelor şi ridicarea paşapoartelor este între orele 8.30 şi 16.30 în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, respectiv 8.30 - 18.30 pentru ziua de marţi. Programul de lucru a fost prelungit pentru luna august, astfel că activitatea cu publicul se va desfăşura în fiecare zi lucrătoare de la ora 8.30 până la ora 18.30. Taxele pentru eliberarea paşapoartelor pot fi achitate la ghişeul de Trezorerie deschis la nivelul -1 al centrului comercial, precum şi la unităţile bancare existente la acelaşi nivel, prin transfer bancar. De asemenea, rămân valabile şi celelalte modalităţi de plată: on-line - prin serviciile puse la dispoziţie de unităţile bancare şi prin mandat poştal la oficiile poştale”, transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Doritorii vor putea depune cereri şi ridica paşapoarte şi de la celelalte două puncte de lucru din Şoseaua Pipera şi din Piaţa Amzei. La toate cele trei sedii se vor elibera atât paşapoarte simple electronice cât şi paşapoarte simple temporare.

„Punctele de lucru ale Serviciului situate în strada Ion Ţuculescu, numărul 42B, Sector 3, strada Străduinţei, numărul 1, Sector 4 şi strada Virtuţii, numărul 1-3, sector 6, îşi încetează activitatea odată cu operaţionalizarea noului sediu”, anunţă MAI.