Ce se va întâmpla cu prețul locuințelor după deschiderea metroului din Drumul Taberei

Data actualizării: Data publicării:
bloc vechi din drumul taberei aflat in apropierea metroului
Foto: captură video

Metroul din Drumul Taberei ar putea afecta nu doar traficul din zonă, ci și piața imobiliară. Experții în domeniu atrag însă atenția că o creștere a prețurilor nu se va vedea prea curând. Apariția metroului va face totuși cartierul bucureștean mai căutat, astfel că locuințele s-ar putea vinde mai repede.

Cartierul Drumul Taberei nu s-a aflat de-a lungul timpului în topul celor mai căutate zone rezidențiale. Unul dintre motivele care i-au scăzut atractivitatea a fost traficul aglomerat, care face dificilă ajungerea în centrul orașului sau în zona de nord a Capitalei, dominată de clădiri de birouri.

Deschiderea metroului schimbă însă acest lucru, iar experții imobiliari se așteaptă că vânzările de apartamente în zonă să se facă mult mai ușor.

„Nu există și nu va exista un impact la nivel de prețuri, locuințele vor deveni mult mai atractive, iar dacă vom asista la o creștere de prețuri, aceasta se va întâmplă cel puțin după un an-doi, atunci când stocul de locuințe din zona respectivă se va diminua”, spune Vlad Vlăsceanu, consultant imobiliar.

Ce spun locuitorii din zonă

Impactul asupra prețurilor nu ar fi unul major, pentru că încă de la începerea construcției Magistralei 5, această facilitate a fost deja cuprinsă în prețul apartamentelor. O spun chiar locuitorii din zonă:

- Ați ținut cont că veți avea metrou când ați cumpărat apartamentul?

- Cu siguranță, ăsta a fost unul dintre factorii care m-au determinat să cumpăr aici, în zonă. Își va spune cuvântul în creșterea prețurilor.

***

- V-ar plăcea să va mutați aici?

- Acum, după cum arată, da!

- Metroul ar conta?

- Chiar mi-am căutat apartament în Drumul Taberei, că știam că se construiește metrou.

Ar putea apărea mai multe clădiri de birouri

Dezvoltatorii au construit blocuri noi în cartier după demararea lucrărilor la metrou, iar investițiile ar putea continua și nu doar pe partea rezidențială. Consultanții imobiliari anticipează ca în zonă să apară și proiecte pentru clădiri de birouri și astfel să se dezvolte și zona de business.

În prezent, la vânzarea unui apartament în Drumul Taberei prețul pe metrul pătrat variază între 950 euro și 1.400 de euro, cu cât ne apropiem mai mult de centrul orașului.  Un apartament cu 2 camere pornește de la aproximativ 45.000 de euro, iar unul de trei camere va sări de 80.000 de euro.

Chiriile s-ar putea să crească mai repede

Fluctuații de prețuri se vor vedea însă în ceea ce privește chiriile. Aici prețurile ar putea crește mult mai rapid, fiind o piață care a rezistat în parametri normali, chiar și în perioada pandemiei.

„Dacă există o garsonieră care poate se închiria cu 250 de euro, cu siguranță apropierea de metrou îl va face pe proprietar să solicite o sumă de 300 de euro. Dacă o va și închiria la prețul respectiv rămâne de văzut”, spune consultantul imobiliar Vlad Vlăsceanu.

Acum, cei care stau deja în zonă sunt mulțumiți.

- E un cartier în care va place să locuiți?

- Da, da, cel mai mult, spune un tânăr.

- Nu l-ați schimba?

- Nu l-aș schimbă niciodată!

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri