Disponibilizări la Hidroelectrica. Toţi directorii au fost revocaţi

Data publicării:
1701hidroelectrica-44286

În cadrul unei conferințe de presă, administratorul judiciar Remus Borza a vorbit de faptul că astăzi a semnat avize de concediere pentru 154 de angajați ai Hidroelectrica. Restul de 500 sunt angajați ai companiei Hidroserv, care asigură reparația și întreținerea tuturor instalațiilor de la Hidroelectrica.

„Am revocat din funcţie toţi directorii de la Hidroelectrica, şi de la executiv şi de la sucursale. Fie că vorbim de director de exploatare, economic sau de sucursală. La Slatina, directorul tehnic a propus-o pe lista de disponibilizări şi pe mama, şi pe nora. Sigur, a rămas el cu fi-su că noi suntem o mare familie. Şi exemplele pot să continue. Hidroelectrica face economie de patru milioane de euro prin aceste măsuri dispuse astăzi”, a declarat Remus Borza.

De asemenea, Remus Borza a anunțat că se vor diminua cu 80 la sută primele de Paște, de Crăciun și de Ziua Energeticianului sau tichetele de masă. Se va elimina și decontarea a șapte litri de carburant, tot un fel de bonus pe care angajații companiei îl primeau.

În total, aceste reduceri de costuri duc la economii de 46 de milioane de lei anual, însă, în 2013, Hidroelectrica are de returnat către creditori aproximativ 300 de milioane de euro.

Remus Borza a mai vorbit și de o reducere a numărului de directori în companie, de la 79, la 57, care mai rămân în funcție în diferite sucursale sau în poziții de exploatare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri