Ce se va întâmpla cu OUG 114. Anunțul lui Ludovic Orban

Data publicării:
Bec, energie electrica,
Foto: Guliver/Getty Images

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că trebuie abrogate unele prevederi ale Ordonanței de Urgență 114, dând ca exemplu cele legate de domeniul energiei, de domeniul financiar-bancar și cele legate de comunicații.

„Ordonanța de urgență 114 pe scurt. Evident trebuie abrogate reglementările din domeniul energiei, în schimb cu o perioadă de tranziție, care trebuie să permită companiilor, de șase, maxim nouă luni de zile. Trebuie abrogate prevederile, și asta susținem, legate de domeniul financiar-bancar, legate de comunicații. De asemenea, prevederile legate de Pilonul II de pensii. FDI-ul e o minciună gogonată, o poveste. Au dat drumul la proceduri de licitație pentru semnarea de contracte în valoare de aproape 400 de milioane pe așa-zisul Fondul de Dezvoltare și Investiții, în condițiile în care ei nu au niciun ban. Pe ce bani din pix, pe promisiuni neonorate?!”, a spus Ludovic Orban, marți seara, la Digi24.

„Trebuie oprită plafonarea. Prin OUG 114 au fost plafonate indemnizațiile până în 2022, indemnizații care privesc persoane persecutate politic, deținuții politici, indemnizațiile academicienilor. A fost așa parcă o răutate gratuită împotriva unor categorii pe care probabil pesediștii le urăsc”, a mai spus liderul PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri