Sectorul energetic, dominat de „naționalism prost înțeles”, „fără legătură cu patriotismul”

Data publicării:
transelectrica

„Prostia” pare a fi principalul dușman al dezvoltării sectorului energetic din România, afirmă unul dintre cunoscuții specialiști din domeniu.

Răzvan Nicolescu, senior expert în cadrul Deloitte, a criticat astăzi în termeni foarte duri, situaţia din sistemul energetic românesc, despre care a spus, într-o conferinţă, că este afectat de foarte multă prostie şi nu este deloc pregătit să treacă la etapele viitorului.

"Vă spun cu multă sinceritate: România este absolut nepregătită pentru ce urmează, este absolut nepregătită să gestioneze această tranziţie energetică. În ultimele şase luni am discutat cu mulţi miniştri, prim-miniştri, şefi de companii şi ştiu ce fac alte ţări, cum încearcă să se adapteze, cum încearcă să tragă beneficii din această tranziţie energetică. Din păcate noi suntem absolut nepregătiţi, suntem într-o perioadă în care sistemul nostru energetic este afectat de populism, este afectat de un naţionalism prost înţeles, care nu are nicio legătură cu patriotismul. Este afectat de foarte multă prostie", a spus Nicolescu, fost ministru al Energiei în 2014.

El a criticat lipsa investiţiilor şi faptul că se tot bate pasul pe loc de zeci de ani, informează Agerpres.ro.

"Mi-aduc aminte că am fost studentul domnului ambasador Mihnea Constantinescu la Politehnică, ulterior am fost şi asistentul său, şi vorbeam de aceleaşi proiecte ca şi astăzi. Dar lumea s-a schimbat între timp şi mi-aş dori ca România să fie un jucător şi nu un spectator la această schimbare", a mai afirmat Nicolescu, potrivit Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri