Virgil Popescu, la Digi24, despre RADET: Polemici cu doamna primar nu fac. E nevoie de mai mulți bani pentru reabilitarea conductelor

Data publicării:
virgil popescu

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a vorbit la Digi24, înaintea Comandamentul de iarnă, despre situația RADET. Acesta a făcut referire la discuțiile de la distanță purtate cu Gabriela Firea și spune că nu îl miră declarațiile primarului general. În ceea ce privește starea conductelor RADET din București, ministrul este de părere că trebuie alocați mai mulți bani pentru modernizarea și reabilitarea rețelei.

„Știți cum e cu vremea. Te poate surprinde. Este foarte bine că s-a convocat primul Comandament de iarnă la nivelul Guvernului, tocmai pentru a începe pregătirile, înainte de a ne trezi, ca în fiecare an, suprinși de iarnă”, declară ministrul Energiei.

La acuzația Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, potrivit căreia „ministrul nu știe situația reală a RADET”, Virgil Popescu răspunde că nu e mirat de declarația primarului general.

„Nu mă miră că dânsa spune acest lucru. Situația reală a RADET o vom afla toți în urma pronunțării sentinței judecătorești. Eu nu m-am legat nici de doamna primar, nici de situația RADET, doar am tras un semnal de alarmă și mă aștept ca Primăria Capitalei să fie pregătită și pentru scenariul în cazul în care se decide falimentul RADET”, spune Virgil Popescu.

„Doamna primar trebuie să se ocupe de acest scenariu și să fie pregătită să preia agentul termic pe altă entitate juridică în cazul în care RADET va intra în faliment. Asta am spus, alte polemici cu doamna primar nu fac. Asigur bucureștenii că ELCEN are capacitate să furnizeze agent termic și vreau și ca primăria să aibă capacitate să preia agentul termic, să-l distribuie populației”, declară ministrul Energiei.

Referitor la situația a zeci de mii de bucureșteni care nu au apă caldă și căldură, ministrul spune că mulți bucureșteni au probleme cu conductele pentru că instalația RADET este foarte veche.

Cred că sunt probleme funcționarea rețelei tehnice a RADET. Cred că acolo sunt probleme. Mai mulți bucureșteni spun că au probleme cu conductele. Există spargeri pe rețele pentru că instalația RADET este foarte veche, doamna primar a spus că este o infrastructură critică, eu spun că infrastructura este într-o situație critică și cred că ar trebui modernizată și băgați mai mulți bani în rețeaua termică a Bucureștiului. Înțeleg că s-au băgat bani, dar cred că e nevoie de mai mult”.

În noiembrie 2018, Primăria a tăiat bani de la reabilitarea sistemului

Iarna trecută, Primăria a tăiat din investițiile planificate pentru anul 2019 4,1 milioane de lei care erau prevăzuți inițial pentru continuarea modernizării şi reabilitării sistemului de termoficare. În mijlocul iernii de anul trecut, zeci de mii de bucureşteni din Sectoarele 2 şi 3 au tremurat de frig în case.

Citiți și:
Rectificare bugetară în 2018: PMB taie bani de la Administraţia Spitalelor și alocă încă 10 milioane de lei la Catedrala Neamului

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri