Financial Intelligence: Reorganizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Cum va arăta viitoarea organigramă

Data publicării:
asf
Autoritatea de Supraveghere Financiară se reorganizează. Sursa foto: asfromania.ro

Autoritatea de Supraveghere Financiară intră într-un proces de reorganizare, care vizează îmbunătățirea infrastructurii IT în vederea diminuării riscurilor, îmbunătățirea administrării resurselor umane, precum și alte propuneri cu caracter general privind eficientizarea funcționării, anunță instituția într-un comunicat. Potrivit unor surse citate de Financial Intelligence, se desființează toate direcțiie și fiecare sector va avea o direcție generală, iar postul va fi ocupat prin concurs; nu vor avea loc concedieri.

La nivelul celor trei sectoare de supraveghere financiară se va implementa un management unitar care va permite eliminarea unor procese birocratice și îmbunătățirea comunicării atât între structurile specializate din sectoare, cât și la nivel intersectorial, în special între structurile cu atribuții de reglementare, autorizare și cele cu atribuții de supraveghere și control.

Mai exact, potrivit surselor citate, nu va fi vorba de nicio concediere, ci unele funcții de conducere vor fi restructurate, cu păstrarea angajaților. Se pare că se desființează toate direcțiile existente și se face o direcție generală pentru fiecare sector, unde se va face concurs în curand, mai scrie FI.

Consiliul ASF a anunțat că a demarat procesul de efectuare a unor modificări în structura organizatorică care vizează schimbarea denumirii unor structuri, desființarea unor direcții, transformarea unor posturi și/sau transferarea acestora. În același timp, Autoritatea urmărește creșterea calității formării profesionale a personalului A.S.F., precum și realizarea unor parteneriate academice pentru atragerea absolvenților cu rezultate foarte bune în stagii de internship plătite și apoi internalizarea lor în funcție de rezultatele activității. În urma derulării programului de reorganizare și modernizare a structurii sale, Autoritatea de Supraveghere Financiară dorește să obțină o structură mai flexibilă, mai suplă, mai eficientă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri