Consultanți fiscali: Un milion de persoane trebuie să redepună declarația unică

Data publicării:
job munca birou burnout stres depresie
FOTO: Shutterstock

Majorarea salariului minim pe economie are un efect neplăcut. Apare riscul ca cei care au venituri extrasalariale să fie nevoiți a redepune declarațiile unice, spune consultantul fiscal Adrian Bența.

job munca birou burnout stres depresie
FOTO: Shutterstock

„Un efect neplăcut al majorării salariului minim. Să presupunem că de la 01 decembrie 2018 salariu minim va fi suma de 2.080 lei pentru cei fără studii superioare și 2.350 lei pentru cei cu studii superioare. În acest caz toți cei ce au venituri extrasalariale și datorează contribuția la sănătate sau la pensii - probabil peste 1.000.000 de persoane, trebuie sa redepună declaratia unică. Adică pentru luna decembrie 2018 se recalculează contribuția la sănătate și după caz la contribuția la pensii, cel puțin la nivelul noului salariu minim”, spune consultantul într-o postare pe un site de socializare.

Spre exemplu, o P.F.A. care își va începe activitatea după majorarea salariului minim va plăti CASS și CAS la nivelul noului salariu în condițiile în care ceilalți plătesc la nivelul vechiului salariu, ceea ce dă naștere la discriminări, spune consultantul fiscal care adaugă că Ministerul de Finanțe ar trebui să ia o decizie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri