HotNews: Claudiu Năsui, ministrul Economiei, în colimatorul Corpului de control al premierului

Data publicării:
Ministrul Economiiei, Claudiu Năsui, este fotografiat in birou, lucrand la laptop si purtand masca de protectie
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Foto: Facebook/ Claudiu Năsui

Apar noi informații legate de ancheta Corpului de Control al premierului la Ministerului Economiei legată de granturile acordate de stat IMM-urilor pentru a face investiții. Potrivit HotNews.ro, ancheta va lămuri și de ce au avut conturi în platformă alte persoane în afara administratorilor. Printre aceștia s-a aflat și ministrul Economiei, Claudiu Năsui, căruia i s-a făcut cont de administrator pentru regiunea București, imediat cum și-a preluat mandatul de ministru, deși fostul ministru nu a avut un astfel de cont.

Corpul de control al prim-ministrului a demarat o acțiune de verificare, la Ministerul Economiei, a modului în care a fost respectată legea în privința Măsurii 3 (granturi pentru investiție acordate IMM-urilor) în urma dezvăluirilor din presă.

Acțiunea de control nu a fost inițiată ca urmare a unor sesizări făcute de către ministrul economiei Claudiu Năsui. Acesta afirmase cu o zi înainte că a discutat cu premierul despre nereguli în ceea ce privește Măsura 3. Sursa citată a scris săptămâna trecută că ar fi fost viciat procesul de înscriere a IMM-urilor pentru finanțările din cadrul Măsurii 3 și că persoane în afară de administratori ar fi avut acces la datele de pe platforma de înscriere.

Claudiu Năsui afirmase că are cunoștință despre posibile fraude, că a discutat cu premierul și că va anunța în curând unele măsuri. Ministrul susținea că aflase cu puțin timp înainte ca termenul de înscriere să expire că au acces la datele de pe platforma de înscriere entități din exterior, în afară de administratori.

Pe de altă parte, și Claudiu Năsui avea cont de administrator. Acestuia i s-a făcut cont de administrator pentru regiunea București, imediat cum și-a preluat mandatul de ministru, deși în mod obișnuit, administratorii sunt directorii și șefii de agenții. De exemplu, fostul ministru al economiei nu a avut un astfel de cont. Întrebat asupra acestui aspect, ministrul a spus că direcțiile de specialitate i-au pus la dispoziție acest cont.

Surse apropiate situației spun că ar fi avut acces inclusiv un apropiat al ministrului Năsui, Paul Ene, șeful USR Sector 4.

Citiți mai multe amănunte despre acest subiect pe HotNews.ro.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri