Normele de aplicare ale programului Prima Casă au fost aprobate. Care sunt condițiile

Data publicării:
apartament casa cheie
FMI avertizează în privinţa unor corecţii „dezordonate” ale preţurilor locuinţelor în Europa. Foto: Guliver/Gettyimages

Guvernul a aprobat normele de aplicare ale programului Prima Casă, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

În această seară au fost aprobate normele de aplicare ale programului 'Prima Casă'. Reamintesc, în acest caz vorbim despre două categorii de beneficiari, respectiv cei care, până în prezent, erau în categoria beneficiarilor conform condiţiilor din programul 'Prima Casă', respectiv credite de până la 70.000 de euro, cu garanţii de stat de 50% şi avans 5% pentru locuinţe noi sau vechi. La aceştia se adaugă o nouă categorie de beneficiari, cei care vor achiziţiona imobile cu valoare cuprinsă între 70.000 de euro şi 140.000 de euro, cu garanţii de stat de 60% şi avans de 15%, a spus Dancă, citat de Agerpres.

Acestea sunt condiţiile pentru programul 'Noua Casă', aprobate prin hotărâre de guvern, în ceea ce priveşte normele de aplicare ale acestui program. Odată cu publicarea normelor în Monitorul Oficial, practic, programul este disponibil pentru cei care doresc să achiziţioneze imobile cu credite cu garanţii de stat. Vorbim despre un plafon de aproximativ 1,6 miliarde lei, disponibil până la sfârşitul acestui an pentru acest program, a aăugat el, la finalul şedinţei de Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri