Tractorul de ultimă generație, un vis pentru fermierii români

Data publicării:
tractor modern

Utilajele de ultimă generaţie ar putea fi soluţia pentru agricultura românească. Chiar dacă sunt de acord cu asta, fermierii veniţi la un târg de profil organizat la Iaşi, spun că pentru a putea conduce, de exemplu, un tractor modern e nevoie de mulţi bani. Puţini îşi permit să dea 200 de mii de euro pentru un utilaj performant, cu scaune pe perne de aer, aer condiționat și sistem audio.

Dacă din exterior, tractoarele din imagini nu diferă de cele obişnuite, în interior situația se schimbă.

Agricultorii au asistat la demonstrații, au primit sfaturi și au putut chiar conduce tractoarele de lux.

Iată părerile agricultorilor:

„Totul e automat , tot tot și nu mai stai ca la celelalte vechi să te apleci, nu intră, nu nu știu ce, aici e ușor , simplu, ca la formula 1 , chiar ”.

„Vreau să zic că nu m-am așteptat așa de ușor să fie. Mă așteptam să fie strâmt, oarecum, așa, să nu încap eu , dar a fost bine, foarte frumos”.

Chiar dacă au fost încântaţi de ce au văzut, fermierii spun că nu îşi pot cumpăra un astfel de utilaj. Un tractor modern costă chiar și 200 de mii de euro.

Specialiștii sunt de părere că tehnologia modernă și echipamentele de ultimă generație ar putea ajuta agricultura românească.

Nu vezi rezultatul într-o zi, în două, dar la sfârșit de an ai să vezi, câte un bănuț, câte un bănuț, s-ar putea să rămâi cu niște bani la sfârșitul anului”, spune Valeriu Luca, reprezentant firmă.

Prezentarea utilajelor moderne a avut loc în cadrul celui mai mare târg de profil organizat în zona Moldovei. Evenimentul a avut loc în câmp, la marginea Iașului, pe o suprafață de 10 hectare de teren. 10 mii de fermieri au participat la demonstrațiile de tehnică agricolă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri