Sari la conținut
News Alert

Un dezvoltator grec a cumpărat 11 hectare de parc industrial lângă București

Dezvoltatorul grec de parcuri industriale Helios Phoenix a cumpărat parcul industrial Millenium Logistic Park din oraşul Popeşti-Leordeni, care cuprinde 11 hectare de teren şi 12.000 mp de depozite, a anunţat luni compania de consultanţă imobiliară Colliers.

4-jpg

Helios Phoenix a încheiat un contract de vânzare – cumpărare cu AGI-RRE Hera pentru proiectul Millenium Logistic Park, pe care îl va redenumi Olympian Park East Bucharest, acesta urmând să devină cel de-al treilea parc industrial pe care compania îl deţine în România, după Olympian Park din Braşov şi proiectul cu acelaşi nume din Timişoara, ambele administrate de compania de consultanţă Colliers International.

În prezent, Millenium Logistic Park este închiriat către companiile Sarantis şi Autonet.

„Achiziţia Millenium Logistic Park este o dovadă a încrederii pe care o avem în piaţa de industrial din România, pentru care avem planuri de dezvoltare în continuare. Acest nou parc industrial adaugă încă 30% portofoliului nostru actual, care va ajunge astfel la aproape 80.000 mp de spaţii de depozitare. Mai mult, purtăm deja discuţii avansate pentru extinderea noului proiect, Olympian Park East Bucharest”, a declarat directorul de dezvoltare în cadrul Helios Phoenix, Athos Myrianthous.

Compania de consultanţă imobiliară Colliers International desfăşoară servicii de consultanţă pentru parcurile Olympian Park din Braşov şi Timişoara, începând cu anul 2011.

Potrivit celui mai recent raport Colliers International, stocul actual de spaţii logistice din România este de 3 milioane mp şi va creşte cu 500.000 mp în acest an (aproximativ 17%), marcând cea mai mare rată de livrări post-criză.

Aproximativ 80% dintre noile livrări sunt preconizate pentru zona Bucureştiului, însă interesul este în creştere şi pentru oraşele secundare din ţară, care vor atrage atenţia fabricilor importante de prelucrare, datorită proiectului de autostradă în Transilvania, ce ar putea stabili o rută de tranzit rapid.

Helios Phoenix este prezent pe piaţa din România din 1997. Odată cu primul proiect, parcul industrial din Domneşti, în partea de sud vest a Bucureştiului, grupul şi-a concentrat activitatea pe sectorul industrial al pieţei imobiliare şi servicii conexe.

În prezent, portofoliul Phoenix cuprinde 66.000 mp spaţii de depozitare disponibile sau în stadiu avansat de finalizare, 30.000 mp de terenuri pentru dezvoltări de tip rezidenţial, 410.000 pentru dezvoltări industriale, 2.500 unităţi rezidenţiale finalizate sau aproape finalizate şi 20.000 mp de facilităţi de depozitare.