Epidemia schimbă radical piața imobiliarelor. Varianta pe care o au cei care vor să cumpere acum o locuință

Data actualizării: Data publicării:
blocuri cartier case bucuresti imobiliar sursa foto digi24
Foto: Digi24

Cei care vor să cumpere o casă sau un apartament le mai pot viziona doar de la distanță, online.

„Tehnologia ne permite să abordăm o asemenea tehnică de vizionare. Brokerii  imobiliari merg în prealabil la o proprietate, realizează un tur virtual pe care îl publică online, astfel că din fața computerului sau de pe telefon se poate realiza vizionarea online, care este foarte realistă. Ai impresia că ești chiar acolo, deschizi ușile, te plimbi prin camere, vezi care e realitatea”, a explicat la Digi24 analistul imobiliar Dragoș Vîlceanu.

Referitor la cum este influențată piața imobiliară de epidemia de coronavirus, analistul a explicat că nu este vorba despre un blocaj din punct de vedere tehnic.

Cât timp nicio bancă nu a anunțat că stopează finanțarea, Cartea Funciară funcționează, avem notariate deschise unde se pot semna contracte de vânzare – cumpărare, piața funcționează, a spus Vîlceanu.

Potrivit acestuia, oamenii au înțeles că trebuie să se ferească de locurile aglomerate, proprietarii au înțeles că în această perioadă nu o să aibă cumpărători.

Suntem într-o fază de acalmie, a spus analistul imobiliar.

În ceea ce privește companiile care dezvoltă ansambluri imobiliare, este posibil să se înregistreze decalaje în derularea contractelor.

Nu cred că se va ajunge la litigii, părțile trebuie să conlucreze, a spus Vîlceanu.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri