Video&Foto 19 copii și doi adulți, uciși într-o școală din Texas. Atacatorul își luase arme de ziua lui. Biden: Să transformăm durerea în acțiune

Data actualizării: Data publicării:
atac armat scoala texas
19 copii și doi adulți, uciși într-o școală din Texas. FOTO: Profimedia Images

America este în stare de șoc, după un nou masacru într-o școală din Texas. 19 copii și doi adulți au fost uciși de un tânăr de 18 ani, care a fost împușcat mortal de polițiști. Băiatul își cumpărase arme de ziua lui. Înainte să plece de acasă, și-a ucis bunica. Apoi a intrat într-o școală primară, în care învață copii cu vârste între 6 și 10 ani, și a deschis focul, la întâmplare. "Este timpul să transformăm durerea în acțiune", a spus președintele Joe Biden, într-un discurs de la Casa Albă, în care a făcut apel la bunul simț al americanilor pentru a restricționa accesul la arme. 

Motivele acestui atac, unul dintre cele mai grave din ultimii ani sunt deocamdată necunoscute. S-a întâmplat într-un orășel de aproximativ 16.000 de oameni, aflat la circa 120 de kilometri de granița cu Mexic.

Pete Arredondo,  șeful poliției Uvalde: "A avut loc un incident cu victime în masă la școala elementară Robb din Uvalde, Texas. Această școală are copii care sunt în clasa a doua, a treia și a patra".

Un adolescent în vârstă de 18 ani a intrat într-o școală primară din Texas înarmat cu două puști și a deschis focul asupra copiilor. A mers din clasă în clasă.

Un agent al Poliției de Frontieră, care lucra în apropiere, a auzit împușcăturile. Bărbatul a intrat  în școală fără să aștepte întăriri și l-a împușcat pe atacator, care se afla în spatele unei baricade. Agentul a fost și el rănit.

19 copii și doi adulți, uciși într-o școală din Texas
19 copii și doi adulți, uciși într-o școală din Texas

Hal Harrel, superintendentul districtului școlar: "Am inima frântă. Suntem o comunitate mică și vom avea nevoie de rugăciunile voastre pentru a trece peste asta".

Înainte de a merge la școală, atacatorul și-a ucis bunica

El a fost identificat drept Salvador Ramos, un membru al comunității. Își cumpărase armele de ziua lui. A fost primul lucru pe care l-a făcut când a împlinit 18 ani. Ramos a sugerat pe rețelele de socializare că ar putea avea loc un atac la școală. Copiii ar trebui să fie atenți, a scris el.

Masacrul este cel mai grav atac la o școală din Statele Unite, de la cel de la Sandy Hook, de acum aproape un deceniu, când un bărbat înarmat a ucis 20 de copii și șase adulți.

A venit, de asemenea, la doar 10 zile după un atac mortal rasist, la un supermarket din Buffalo, New York.

Biden: Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor?

Joe Biden: "19 copii au fost uciși la o școală din Texas într-un atac armat. Un nou masacru... Uvalde, Texas, o școală elementară, copii frumoși, inocenți de clasa a doua, a treia, a patra. A pierde un copil este ca și cum ți-ai smuls o bucată din suflet,

Ca națiune trebuie să ne întrebăm: Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor? Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce știm că este nevoie să facem? De ce suntem dispuși să trăim cu acest măcel?

De ce continuăm să lăsăm asta să se întâmple? Unde, în numele lui Dumnezeu, ne este coloana vertebrală? Este timpul să transformăm durerea în acțiune".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri