Video 20 de morți și sute de răniți după o explozie puternică la un depozit de combustibil în Nagorno-Karabah

Data actualizării: Data publicării:
expozie-nagorno
200 de răniți după o explozie puternică la un depozit de combustibil în Nagorno-Karabah. FOTO: Captură video Digi24

O explozie puternică s-a produs la un depozit de combustibili, în enclava azeră Nagorno-Karabah. Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și aproape 300 au fost rănite, fiind duse la spital în stare gravă sau extrem de gravă.

ACTUALIZARE 9.50 Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și aproape 300 au fost rănite, scrie The Guardian.

Treisprezece dintre cei 20 de morţi nu au fost identificaţi. Cadavrele victimelor neidentificate urmează să fie supuse unor analize medico-legale, anunţă autorităţile separatiste din Nagorno Karabah.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Autoritățile locale armene au declarat că 290 de persoane au fost internate în spitale, zeci dintre ele fiind „în stare critică” după explozia de luni seară.

Încă nu se știe care a fost cauza exploziei.

Reuters a identificat zona unde s-a produs explozia ca fiind în regiunea Berkadzor.

Știrea inițială

Azerbaidjan a trimis deja mai multe ambulanțe cu ajutoare medicale.

Deflagrația s-a produs în timp ce sute de oameni așteptau să își alimenteze mașinile cu combustibil pentru a părăsi regiunea, dar cauzele producerii ei sunt neclare.

Incidentul vine la o săptămână după ce separatiștii armeni din enclava Nagorno-Karabah au capitulat și au predat armele, după o operațiune fulger a armatei azere.

Guvernul armean a anunţat marţi că a primit peste 13.000 de refugiaţi armeni din enclavă. Sute de vehicule continuă să intre în Armenia. Aceşti civili fug în ciuda promisiunii Azerbaidjanului, susținută luni de către preşedintele azer Ilham Aliev, că drepturile armenilor în această enclavă cucerită de către armata azeră vor fi ”garantate”.

Ilham Aliev a făcut această declaraţi împreună cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan - un actor-cheie în regiune -, la doar câteva zile după victoria militarilor azeri împotriva trupelor ”republicii” autoproclamate Nagorno Karabah, o regiune cu populaţie majoritar armeană, anexată în 1921 Azerbaidjanului de către puterea sovietică.

Uniunea Europeană (UE) urmează să primească marţi, la Bruxelles, oficiali de rang înalt din Armenia şi Azerbaidjan.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri