A murit emirul Kuweitului. Șeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah avea 86 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Emirul Kuweitului, şeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah
Emirul Kuweitului, şeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, a murit sâmbătă la vârsta de 86 de ani. Foto: Profimedia

Emirul Kuweitului, şeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, a murit sâmbătă la vârsta de 86 de ani, a anunţat Curtea Regală şi postul public de televiziune din Kuweit, informează AFP.

Anunţul a fost făcut de Palatul regal.

"Cu mare tristeţe, deplângem moartea şeicului Nawaf al-Ahmad Al-Sabah, emir al statului Kuweit", se arată într-un comunicat difuzat de televiziunea de stat kuweitiană, citat de News.ro. Anterior, televiziunea de stat şi-a întrerupt programele şi a difuzat versete din Coran.

În noiembrie, şeicul Nawaf a fost internat în spital "din cauza unei probleme urgente de sănătate", potrivit agenţiei oficiale de presă KUNA, care nu a oferit detalii despre boala sa. Ulterior, el a fost declarat în stare stabilă.

Având în vedere vârsta sa, starea sa de sănătate a fost deseori un motiv de îngrijorare în timpul mandatului său.

Şeicul Nawaf a fost numit prinţ moştenitor în 2006 de către fratele său vitreg, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, şi a preluat funcţia de emir la moartea acestuia, în septembrie 2020, la vârsta de 91 de ani.

Un stat petrolier bogat din Golf, Kuweitul este cufundat de mai mulţi ani într-o criză profundă între puterea executivă şi cea legislativă, subminând speranţele de reformă.

Actualul prinţ moştenitor, Meshaal al-Ahmad al-Jaber al-Sabah, fratele vitreg al emirului, are 83 de ani, iar întrebarea care se pune acum este dacă familia princiară va alege un lider mai tânăr.

Kuweitul, o ţară conservatoare în care puterile suverane rămân concentrate în mâinile familiei conducătoare Al-Sabah, găzduieşte totuşi cel mai activ şi mai puternic parlament din Golf.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri