Administrația Trump a lăsat nefolosite miliarde de dolari alocate luptei contra COVID. Între timp, SUA depășește 4 milioane de cazuri

Data publicării:
Donald Trump, președintele Statelor Unite
Foto: GettyImages

În ciuda unei insuficiențe din ce în ce mai evidente a testelor și resurselor de testare, a timpilor mari de așteptare pentru rezultate și a unei situații epidemice din ce în ce mai dezastruoase în SUA – peste 4 milioane de cazuri confirmate, miercuri – Casa Albă a lăsat nefolosiți miliarde de dolari care fuseseră deja alocați de Congres pentru lupta împotriva pandemiei, relatează CNN.

Legislatorii din Congres, democrați și republicani deopotrivă, au rămas perplecși de suma de bani rămasă nefolosită de administrație, deși ea a fost alocată direct luptei contra pandemiei și măririi capacității de testare.

„Este, probabil, vorba de o problemă de logistică, dar da, este o îngrijorare”, spune senatorul republican de Texas John Cornyn.

Paradoxal, în negocierile dintre Casa Albă și republicanii din Senatul american, executivul a argumentat împotriva primirii de noi fonduri pentru mărirea capacității de testare. Legislatorii nu au reușit să primească un răspuns clar în legătură cu motivul pentru care suma între 7 și 8 miliarde de dolari nu a fost folosită de administrație. În ultima vreme, medicii americani se confruntă cu probleme din ce în ce mai mari în condițiile în care numărul de cazuri crește accelerat, mai ales în statele mari - California, Florida și Texas. Timpii de așteptare pentru rezultate au crescut semnificativ.

Anterior, Donald Trump spunea că numărul de cazuri este mare în SUA pentru că „se testează prea mult”.

Statele Unite, cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus, a atins, miercuri, pragul de 4 milioane de infectări după mai multe săptămâni de creștere accelerată a numărului de cazuri. Aproape 150.000 de persoane au murit din cauza COVID-19 în SUA.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri