Agentul de pază care i-a spart nasul și dinții unui pasager United Airlines dă în judecată compania aeriană

Data publicării:
david dao

Bărbatul care a târât un medic afară dintr-un avion United Airlines și i-a spart nasul dă în judecată compania aeriană și orașul Chicago, după ce a fost concediat în urma incidentului care a făcut înconjurul lumii, scrie BBC News.

James Long, agentul de pază implicat în incident, susține, în documentele depuse la tribunal, că nu a fost instruit cum să folosească forța. El a fost dat afară după ce imaginile cu medicul David Dao târât afară din avion, cu fața plină de sânge, au stârnit furia și revolta tuturor.

Medicul de origine vietnameză, în vârstă de 69 de ani, a fost dat afară cu forța din avion după ce compania a vândut mai multe bilete în zborul de la Chicago spre Kentucky, iar pasagerilor li s-a cerut să se dea jos din avion și să aștepte alt zbor. Cum medicul a refuzat, el a fost dat jos cu forța de către agentul de pază.

În altercație, Dao și-a pierdut doi dinți din față, s-a ales cu nasul spart și cu o lovitură serioasă la cap. El a ajuns la un acord cu compania aeriană, care i-a plătit daune, însă suma nu a fost făcută publică.

James Long și alți trei agenți de securitate au fost concediați, după incident. Însă acum Long susține că nu a fost instruit asupra „gradului de forță” pe care are voie să îl folosească în intervenții. El vrea să primească, în urma procesului, salarii compensatorii, precum și o sumă de bani pentru planul său de pensii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri