Apelul prințului William, după ce o fată de 14 ani a fost găsită moartă: „Niciun părinte nu ar trebui să treacă prin asta”

Data publicării:
Molly Russell
Medicul legist a anunțat că rețelele sociale au contribuit la moartea lui Molly Russell

Prințul William cere îmbunătățirea siguranței online pentru copii, după ce un medic legist a anunțat că rețelele sociale au contribuit la moartea lui Molly Russell, un copil în vârstă de 14 ani, scrie Sky News.

„Niciun părinte nu ar trebui să treacă prin ceea ce au trăit Ian Russell și familia sa. Au fost incredibil de curajoși. Siguranța online pentru copii și tineri trebuie să fie o condiție prealabilă, nu un gând ulterior”, a declarat Prințul de Wales.

Fata de 14 ani, elevă în Harrow, în nord-vestul Londrei, a fost găsită moartă în dormitorul ei după ce a vizionat online conținut legat de sinucidere, depresie și anxietate.

Medicul legist Andrew Walker a declarat că „nu poate spune cu siguranță” că sinuciderea este cauza morții, ci mai degrabă automutilarea.

„Molly se afla într-o perioadă de tranziție în viața ei de adolescentă, ceea ce a făcut ca anumite elemente de comunicare să fie dificile,” a spus medicul. Ea a fost „expusă la materiale care au influențat-o într-un mod negativ și, în plus, ceea ce începuse ca o depresie a devenit o boală depresivă mai gravă”, a declarat medicul.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri