Asociația pro-arme din SUA își ține conferința anuală la 3 zile de la masacrul din Texas:Veniți să vedeți arme de la producători de top

Data publicării:
protest la NRA
Oamenii au ieșit să protesteze în fața centrului în care va avea loc convenția susținătorilor armelor de foc. Foto: Profimedia Images

National Rifle Association (NRA), cea mai mare asociație de lobby pro-arme de foc din Statele Unite, cunoscută pentru opoziția feroce față de orice încercare de a limita achizițiile de arme de foc în această țară, va merge înainte cu pregătirile și își va ține conferința anuală de la Houston, la aproximativ 400 de kilometri de locul masacrului odios din Uvalde, relatează Reuters.

NRA nu va renunța la conferința sa, în ciuda faptului că doar cu câteva zile în urmă un bărbat de 18 ani, înarmat cu o pușcă semi-automată a omorât 19 copii și doi adulți într-o școală din orășelul Uvalde, tot în Texas.

Conferința susținătorilor armelor de foc se va desfășura anul acesta în umbra a două masacre comise cu ajutorul armelor de foc cumpărate cu mare ușurință de ucigași din cauza legilor extrem de laxe.

La începutul acestei luni, un adept al supremației albilor a ucis 10 oameni de culoare la un supermarket din Buffalo, în New York, tot înarmat cu o pușcă semi-automată.

Partidul Republican, care a blocat anterior toate eforturile democraților din Congres de a impune legi mai stricte împotriva armelor, este un susținător puternic al NRA.

NRA a făcut un gest revoltător, recent, publicând pe site-ul său un mesaj prin care oferă „cele mai profunde condoleanțe” victimelor și familiilor atacului de marți. Pe restul paginii respective se promovează conferința sa anuală, acolo unde mai mulți republicani, printre care și Donald Trump sunt așteptați să ia cuvântul.

„Veniți să vedeți arme de la producătorii de top. Dușmanii libertății sunt reali și trebuie să fim pregătiți”, a transmis directorul executiv al NRA, Wayne LaPierre.

Nu este prima oară când NRA ia o astfel de decizie revoltătoare – în 1999, după atacul sângeros de la Columbine, când doi adolescenți au intrat în școala lor înarmați până în dinți și au ucis cu sânge rece profesori și elevi, NRA și-a organizat convenția la Denver, la mai puțin de un kilometru distanță de Columbine.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri