Atac armat într-o primărie din Mexic. 18 persoane, printre care și primarul, au fost ucise în plină zi de traficanții de droguri

Data actualizării: Data publicării:
ancheta la locul crimei in mexic
Atac armat într-o primărie din Mexic. 18 persoane, printre care și primarul, au fost ucise în plină zi de traficanții de droguri. FOTO: Profimedia Images

Cel puţin 18 persoane, printre care şi primarul unei localităţi din Mexic, au fost ucise într-un atac armat produs în statul Guerrero (sud), o zonă cunoscută pentru violențele în care sunt implicate grupări de traficanți de droguri.

În regiunea respectivă, diverse grupări infracționale se luptă pentru controlul rutelor pentru traficul de droguri, scrie BBC.

Poliția spune că bărbați înarmați au luat cu asalt primăria San Miguel Totolapan, o localitate cu aproximativ 4.300 de locuitori. Imaginile distribuite online arată clădirea ciuruită de gloanțe. Primarul localității, Conrado Mendoza, a fost ucis în acest atac lansat în plină zi.

Printre victime se numără şi tatăl edilului, ucis în propria casă. Bărbatul fusese și el primar în urmă cu câţiva ani, potrivit unor surse din poliţie. 

Alte trei persoane au fost rănite.

În masacru au fost uciși și ofițeri de poliție și angajați ai primăriei, pe rețelele sociale fiind distribuite imagini cu cadavre însângerate întinse pe pământ.

În urma atacului, ministerul apărării a declarat că desfășoară unități ale armatei și marinei în zonă pentru a-i găsi pe oamenii înarmați.

94 de primari au fost deja asasinaţi în Mexic din 2000, potrivit organizaţiei Etellekt.

Aproximativ 340.000 de oameni au murit din 2006 în Mexic, când guvernul a mobilizat armata pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri