Bărbatul care a ucis 4 oameni într-un spital din Oklahoma voia să se răzbune pe un chirurg care îl operase

Data actualizării: Data publicării:
atac sua Oklahoma
4 morți și mai mulți răniți într-un nou atac armat în SUA. FOTO: Profimedia Images

Bărbatul care a împuşcat mortal patru oameni, miercuri, la un spital din statul Oklahoma voia să omoare un doctor pe care îl considera vinovat de durerea prin care a trecut după o intervenţie chirurgicală, relatează Reuters, care citează declarații făcute de poliţia din oraşul Tulsa.

Pistolarul, care a fost identificat ca un anume Michael Lewis, a intrat într-o clădire din campusul sistemului de sănătate St.Francis înarmat cu o puşcă de tip AR-15 şi a deschis focul, omorând doi medici şi alte două persoane, a precizat într-o conferinţă de presă şeful poliţiei din Tulsa, Wendell Franklin.

Lewis, care s-a sinucis, a lăsat la faţa locului o scrisoare, a menţionat Franklin. Alte persoane au fost de asemenea rănite.

Atacul de miercuri a survenit la scurt timp după două masacre care au îngrozit America şi au relansat vechea dezbatere privind întărirea controlului asupra comercializării de arme de foc şi rolul sănătăţii mentale în epidemia de violenţă armată care face ravagii în această ţară, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Recent, un adolescent de 18 ani a ucis 19 copii și doi profesori la o școală din Texas, iar la jumătatea lunii mai, un alt tânăr, tot de 18 ani, a ucis 10 oameni într-un supermarket din statul New York.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri