Carantina selectivă provoacă proteste violente la Madrid. Cetăţenii din cartierele periferice se simt discriminaţi de noile reguli

Data publicării:
Protest la Madrid
Carantina selectivă provoacă proteste violente la Madrid. FOTO: Agerpres

Șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate în urma ultimului protest spontan de la Madrid. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii, unii dintre ei tineri de extremă stângă, au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii.

Agenţii au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de unul dintre manifestanţi.

Locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone. Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Carantina locală impusă în Madrid va fi extinsă de luni cu opt noi zone. Acest lucru înseamnă că alți peste 160.000 de locuitori, pe lângă cei 850.000 care se află deja sub restricții, nu vor mai avea dreptul să iasă din cartierele unde locuiesc decât pentru a merge la serviciu, la medic sau la școală.

Tot de săptămâna viitoare, adunările publice sau private cu mai mult de zece persoane vor fi interzise în regiunea Madrid. Aceasta însumează 40% din cazurile de COVID-19 confirmate pe tot teritoriul statului iberic.

Spania este una dintre cele mai afectate țări de pandemie, cu peste 704.000 de infectări și 31.000 de decese.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri