"Ce fel de animal să fii să ne ucizi copiii?". Imagini emoționante din spitalul din Kiev, unde au ajuns bebelușii salvați din Sumî

Data actualizării: Data publicării:
bebelusi in spital in kiev
Peste 70 de copii orfani, inclusiv bebeluşi care au fost adăpostiți în ultimele săptămâni în subsolurile din Sumî, au ajuns la un spital din Kiev. FOTO: Captură Digi24

Unii dintre cei mai vulnerabili copii din Ucraina au fost evacuați din nord-estul țării intens bombardat. Peste 70 de copii orfani, inclusiv bebeluşi care au fost adăpostiți în ultimele săptămâni în subsolurile din Sumî, au ajuns la un spital din Kiev. De acolo, cei mai mulți au fost transferați la Liov. Unii dintre ei sunt prea bolnavi pentru a-și continua călătoria. Medicii speră să îi poată opera în zilele următoare.

Boris Todurov, chirurg cardiac: "Acești copii nu au părinți, locuiau într-un orfelinat. Toți patru s-au născut la începutul acestui an. Unii au o lună, alții au două luni. S-au trezit în prima linie, s-au trezit într-o situație în care aveau nevoie de ajutor, dar nu era nimeni care să-i ajute, după ce au început luptele. Ar fi trebuit să călătorească mai departe, la Liov, dar i-am ținut aici pentru că erau în stare critică".

Printre copiii care au ajuns la spitalul din Kiev este și un băiețel care are o boală cardiacă congenitală, care nu poate fi transferat la altă unitate medicală, așa că va fi operat de medicii din capitala Ucrainei.

Angajații spitalului le-au adus copiilor jucării, scutece, medicamente și mâncare.

Boris Todurov, chirurg cardiac: "Noi ne facem treaba. Întrebarea este cum este posibil în vremurile noastre, cum de lumea a permis să vină unii în Ucraina și să ne omoare copiii?

Cum a fost posibil? Ce fel de animal trebuie să fii ca să ucizi copii? Aproape 120 de copii au fost deja uciși în Ucraina. Și aceștia sunt doar copiii despre care știm. O fac intenționat, aruncă bombe asupra orfelinatelor, maternităților, spitalelor de copii. Cum este posibil așa ceva în zilele noastre?"

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri