Ce spune Papa Francisc despre dopaj: „Sportul trebuie să favorizeze o competitivitate sănătoasă”

Data publicării:
Papa Francisc cu un microfon în mână și cu gesticulând cu cealaltă mână
Papa Francisc. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc a condamnat luni, în cursul unei audieri cu responsabili ai Federaţiei italiene de volei (FIPAV), dopajul în sport, o practică pe care a calificat-o drept „periculoasă” şi ca „o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului, pătându-l cu minciuni”, informează agenţia EFE.

Suveranul Pontif a primit în audienţă echipele masculină de volei - campioana mondială - şi feminină, precum şi reprezentanţi de la categoriile inferioare, pentru a sublinia importanţa pe care o are sportul ca model social pentru a transmite valorile prieteniei, solidarităţii şi păcii.

Sportul trebuie să favorizeze o competitivitate sănătoasă, fără a ceda tentaţiei de a câştiga încălcând regulile. Sacrificiul, antrenamentul şi rigoarea sunt elemente indispensabile pentru sport, în timp ce practicarea dopajului, în afara periculozităţii fenomenului, este o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului, pătându-l cu minciuni, a precizat Papa, citat de Agerpres.

Sportul poate fi un semn convingător de unitate, de integrare şi poate transmite un mesaj puternic de prietenie şi pace, a mai adăugat Suveranul Pontif în prezenţa membrilor FIPAV la Palatul Apostolic.

Citește și: Șeful WTA reacționează în scandalul de dopaj în care e implicată Simona Halep: „Adevărul va ieși la iveală”

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri