Doi israelieni au fost uciși în Egipt. Un polițist egiptean ar fi deschis focul într-un autocar cu turiști

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0353555584
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Mai mulți israelieni ar fi fost uciși duminică în cel puțin două locații din Egipt, potrivit presei egiptene și israeliene, transmite i24news.tv.

Ministerul israelian al Afacerilor Externe (MAE) a confirmat că doi israelieni și un ghid turistic egiptean au fost uciși de un localnic, în Alexandria, precizând că autoritățile lucrează la acest incident.

„În această dimineață, în timpul unei vizite turistice a unui grup de israelieni în Alexandria, Egipt, un localnic a deschis focul asupra lor, în urma căreia doi cetățeni israelieni și ghidul local egiptean au fost uciși”, a precizat ministerul, citat de BBC.

„În plus, există și un israelian rănit”, a adăugat acesta.

Potrivit unor informații, un ofițer de poliție egiptean ar fi fost cel care a deschis focul asupra unui autobuz cu turiști israelieni. În timp ce un alt punct de atracție turistică a fost scena unui alt atac armat.

Călătorii israelieni aflați la bordul autocarului ar fi contactat MAE, spunând că au fost ținta unor focuri de armă.

Este primul atac de acest fel împotriva israelienilor în Egipt din ultimele decenii.

În acest timp, în Israel este în desfășurare un război care a izbucnit sâmbătă, în care gruparea teroristă Hamas a condus un atac brutal. Asaltul pe mai multe fronturi s-a desfășurat pe cale aeriană, terestră și maritimă. Forțele de securitate israeliene luptau în continuare pentru a recuceri comunitățile din sudul țării de la teroriștii palestinieni.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri