Cinci nigerieni au primit pedepse grele cu închisoarea după ce au dezgropat un craniu "ca să se îmbogățească"

Data publicării:
NIGERIA West Africa Cropped shot of money paper currency changing hands between two people during transaction
Sursa foto: Profimedia Images

Cinci bărbați din Nigeria au fost condamnați la câte 12 ani de închisoare după ce au dezgropat un craniu dintr-un cimitir, scrie BBC. Planul lor era să îl ducă la un vraci care le spusese că este nevoie de craniu pentru un ritual care îi va îmbogăți pe toți.

Cei cinci au recunoscut fapta după ce au fost prinși cu craniul într-o pungă.

Procurorul a explicat în sala de judecată că bărbații au dezgropat un cadavru îngropat cu trei ani în urmă într-un cimitir musulman din statul Niger.

"Au declarat că vraciul le-a promis că se vor îmbogăți împreună și le-a cerut să caute un craniu uman", a declarat procurorul, potrivit publicației Daily Punch.

Polițiștii i-au arestat pe ei cinci, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, la începutul lunii septembrie, în timp ce transportau craniul către altă persoană, la indicațiile vraciului.

O instanță din Minna, capitala statului Niger, i-a declarat pe cei cinci vinovați de conspirație criminală, încălcarea proprietății cimitirului și posesia de rămăsițe umane.

Vraciul nu a fost arestat sau acuzat de vreo faptă.

Potrivit unui raport realizat de Pew Research Centre în 2010, credința în "juju" (voodoo sau magie) este destul de răspândită în Nigeria, câteodată combinată cu creștinimul sau islamul.

Asemenea convingeri, mai ales cele care spun că membrele unui trup pot produce bani în cadrul ritualurilor, au dus la un val recent de crime în Nigeria, de obicei ținte fiind persoanele vulnerabile, precum copii, femei sau persoane cu dizabilități.

Autoritățile locale spun că membrele sunt vândute și folosite în ritualuri de îmbogățire, iar credința în ritualurile de îmbogățire este alimentată de situația economică dificilă din țara africană, unde patru din zece persoane trăiesc în sărăcie.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri