Cine sunt victimele atacului armat de la parada din 4 iulie. Printre cei împușcați sunt și părinții unui băiețel de doi ani

Data actualizării: Data publicării:
Irina și Kevin McCarthy
Irina și Kevin McCarthy, care au fost uciși în atacul armat de la parada din 4 iulie, sunt părinții unui copil de doi ani. FOTO: CNN

Ceea ce trebuia să fie o zi de sărbătoare națională s-a transformat într-o tragedie, când un bărbat înarmat a ucis șapte oameni și a rănit alte câteva zeci, la parada din 4 iulie în Highland Park, Illinois. Printre victime sunt Irina și Kevin McCarthy, în vârstă de 35 și 37 de ani, părinții unui băiețel de doi ani. Micuțul Aiden a fost găsit în viață, iar acum va fi crescut de bunici, scrie CNN.

Celelalte patru victime identificate sunt Catherine Goldstein, 64 de ani, Jacquelyn Sundheim, 63 de ani, Stephen Straus, 88 de ani și Nicolas Toledo-Zaragoza, 78 de ani, din Morelos, Mexic. O a șaptea victimă a murit la spital.

Alte 45 de persoane au fost rănite în atac.

Irina și Kevin McCarthy, care au fost uciși în atacul armat, sunt părinții unui copil mic care a fost găsit în viață, potrivit unui membru al familiei.

Irina Colon, rudă cu Irina McCarthy, a arătat reporterilor CNN o fotografie de la nunta cuplului. Femeia a spus că nu a fost la paradă și că a aflat despre moartea celor doi de la tatăl Irinei McCarthy. Fiul lor de doi ani, Aiden, va fi acum îngrijit de bunici, a spus Irina Colon.

„La doi ani, Aiden  ajuns într-o situație de neconceput; să crească fără părinții săi. Aiden va fi îngrijit de familia sa iubitoare, dar va trebui acum să trăiască o viață de orfan. Este înconjurat de prieteni și de o familie extinsă care îl va înconjura cu dragoste, a fost mesajul prin care pe pagina GoFundMe s-a făcut apel pentru o strângere de fonduri pentru ajutarea bunicilor și a micuțului de doi ani. Peste 820.000 de dolari se strânseseră până marți seara.

Jacki Sundheim este o altă victimă identificată, fiind vorba despre o educatoare.  

Nicolas Toledo era tată a opt copii și bunic. El venise din Mexic în vizită la familia lui în Highland Park și a fost identificat printre victime. Îi plăcea să pescuiască, să picteze și să se plimbe cu familia în parc, a declarat una dintre nepoatele sale. Familia lui Toledo a creat o pagină GoFundMe pentru strângere de fonduri pentru ca bărbatul să poată fi repatriat în Mexic.

„Ca familie suntem distruși și șocați”, a spus una dintre nepoatele bărbatului. Ea l-a descris pe bunicul ei drept un „bărbat iubitor” care era „creativ și amuzant”.

Șase dintre cei opt copii ai lui Toledo trăiesc în Statele Unite, potrivit declarației autorităților mexicane. Unul a fost rănit în timpul împușcăturii alături de alți doi membri ai familiei Toledo.

Stephen Straus avea 88 de ani și a fost identificat și el printre victime. „Era foarte energic, îi plăcea viața”, a declarat nepotul său, Maxwell Straus, în vârstă de 18 ani, pentru CNN. „A participat la festivaluri de muzică, îi plăcea să se plimbe și a mers cu bicicleta până la 80 de ani”.

Tânărul a spus că bunicul său era foarte încântat când i-a anunțat că va merge la paradă.

Când au apărut știri despre atac, tatăl lui Maxwell l-a sunat pe Stephen Straus și s-a îngrijorat când acesta nu a răspuns. Câteva ore mai târziu, a fost sunat de la spital pentru a-i se confirma decesul. „A fost șocant, greu de imaginat”, a spus Maxwell Straus.

Tobias Straus, în vârstă de 20 de ani, a declarat pentru CNN că vestea morții bunicului său a fost „cel mai rău lucru care se poate întâmpla”: „Așa ceva nu se întâmplă în alte locuri și nu am nicio îndoială că, dacă America ar avea un control asupra armelor, bunicul meu ar fi în viață. Lobby-ul armelor și cultul Americii față de arme sunt mortale. Îi ucide pe bunici”, a adăugat el.

La Spitalul Highland Park au ajuns 26 de pacienți, cu vârste cuprinse între 8 și 85 de ani.

Suspectul atacului armat de luni, din timpul unei parade în apropiere de Chicago, a fost arestat. Este vorba despre un tânăr de 22 de ani. Șase oameni au murit și peste 30 au fost răniți. Tragedia, într-o ţară aflată încă sub şocul unei recente serii de atacuri armate, a avut loc la Highland Park, în nordul Statelor Unite. Președintele Joe Biden s-a declarat "şocat" și a promis că va continua lupta împotriva "epidemiei de violenţă comisă cu arme de foc" după această nouă vărsare de sânge.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri