Consumul de alcool ar fi dus la ciocnirea a două nave cargo în Marea Baltică. Două persoane au fost reținute

Data publicării:
Nava Karin Hoej, sub pavilion danez, s-a răsturnat în urma coliziunii cu o altă ambarcațiune. F
Nava Karin Hoej, sub pavilion danez, s-a răsturnat în urma coliziunii cu o altă ambarcațiune. Foto: Profimedia

Garda de Coastă suedeză investighează dacă alcoolul a contribuit la răsturnarea unei nave cargo în Marea Baltică, după ce două ambarcațiuni s-au ciocnit, relatează CNN.

Un cetăţean britanic şi un cetăţean croat au fost reţinuţi ca suspecţi, potrivit unui comunicat de presă al procuraturii suedeze.

Parchetul a adăugat că desfășoară o anchetă preliminară privind „conducerea în stare de ebrietate agravată”, „neglijență gravă în traficul maritim” și „provocarea morții altei persoane”.

Două persoane sunt date dispărute în urma coliziunii.

„Nava a fost tractată în ape mai puțin adânci, astfel încât scafandrii de la Garda de coastă suedeză să poată intra pentru a căuta supraviețuitori sau victime”, a spus Fredrik Strömbäck, un ofițer de comunicații la Administrația Maritimă Suedeză (SMA), pentru CNN.

Cei doi probabil că nu ar fi putut supraviețui mult timp în apele reci, dar ar putea fi în viață într-un buzunar de aer din carenă, a relatat Reuters.

Navele s-au ciocnit între orașul suedez Ystad și insula daneză Bornholm, luni dimineața.

Accidentul s-a petrecut în apele teritoriale suedeze, iar ambele nave se îndreptau în aceeași direcție.

Una dintre cele două nave, Karin Hoej, sub pavilion danez, s-a răsturnat. Cele două persoane despre care se crede că se aflau la bordul navei de 55 de metri lungime sunt date dispărute. Din primele informații, Karin Hoej nu transporta mărfuri în momentul accidentului și funcționa cu un echipaj redus.

Cealaltă navă, Scot Carrier, sub pavilion britanic, pare să nu fi suferit nicio avarie majoră.

Datele de la MarineTraffic.com arată că Karin Hoej se îndrepta spre orașul Nykobing Falster, din sudul Danemarcei. Nava britanică venea din portul Salacgriva, din Letonia, și se îndrepta orașul scoțian Montrose.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri