Coreea de Nord este gata să primească primii turiști, după patru ani în care nu au mai fost acordate vize de călătorie

Data publicării:
aeroportul internațional pyongyang
Turismul nu este afectat de rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU care impun restricții Coreei de Nord. Sursa foto: Profimedia Images

Un grup de ruși este pe cale să devină primul care intră în Coreea de Nord cu vize de călătorie, de la începutul anului 2020, de când au fost instituite restricțiile împotriva pandemiei la frontieră, potrivit unei postări a autorităților provinciale ruse și a unui ghid turistic occidental, relatează Reuters.

Coreea de Nord a impus unele dintre cele mai stricte controale la frontieră din lume în timpul răspândirii COVID-19 și încă nu s-a redeschis complet pentru străini.

Călătoria, promovată de o agenție cu sediul la Vladivostok, a fost organizată când guvernatorul regiunii de est a Rusiei Primorsky Krai, care se învecinează cu Coreea de Nord, a vizitat Phenianul pentru discuții în decembrie, a declarat guvernul regional într-o postare pe Telegram săptămâna aceasta.

Turul de patru zile va avea data de plecare pe 9 februarie și include opriri la Phenian și o stațiune de schi, potrivit unui itinerar online.

Simon Cockerell, directorul general al Koryo Tours din Beijing, care nu este implicat în călătorie, a declarat pentru Reuters că partenerii săi din Coreea de Nord au confirmat că vizita rușilor va avea loc în circumstanțe speciale.

„Este un semn bun, dar aș ezita să spun că va duce neapărat la o deschidere mai largă, din cauza circumstanțelor speciale pentru această călătorie”, a spus el. „Dar, având în vedere că niciun turist nu a fost acolo de mai bine de patru ani, orice călătorie turistică poate fi privită ca un pas pozitiv înainte”.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele rus Vladimir Putin s-au întâlnit pentru un summit în estul Rusiei în septembrie, unde au promis aprofundarea cooperării pe fronturile economice, politice și militare, în ciuda sancțiunilor internaționale.

Turismul nu este afectat de rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU care restricționează afacerile cu Coreea de Nord în privința programelor sale de arme nucleare și rachete balistice.

Cu un an înainte de începerea pandemiei, Coreea de Nord a înregistrat o creștere a turiștilor chinezi, care ar fi putut oferi țării lipsite de numerar venituri suplimentare de până la 175 de milioane de dolari în 2019, potrivit unei estimări realizate de NK News, cu sediul la Seul.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri