Cultul personalității lui Putin: „Președintele muncește ca un furnal imposibil de stins”

Data publicării:
vladimir-putin-aniversare-serghei-soigu-kremlin (2)

Preşedintele rus Vladimir Putin munceşte în regim de foc continuu, de aceea activitatea sa poate fi comparată cu „un furnal”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de dpa şi Interfax, preluate de Agerpres.

„Preşedintele munceşte ca un furnal imposibil de stins, într-un ciclu fără oprire, continuu”, a afirmat Peskov, adăugând că Putin se va afla la biroul său de lucru de la Kremlin şi în data de 31 decembrie.

Aflat de două decenii pe Olimpul puterii din Rusia, Vladimir Putin (67 de ani) are în palmares până acum două mandate de preşedinte, acesta fiind al treilea mandat prezidenţial, după cinci ani cât a fost premier. Actualul său mandat, care a început în 2018 se va încheia în 2024.

„Din punct de vedere tehnic, Putin nu are pur şi simplu weekend”, spune Peskov. „În timp ce îşi poate dedica o parte din zi odihnei, în cea mai mare parte, dintr-o perspectivă umană, el lucrează”, adaugă purtătorul de cuvânt citat.

Declaraţia lui Peskov intervine în contextul în care deputaţii Partidului Liberal-Democrat (PLRD), al lui Vladimir Jirinovski, au introdus joi în Duma de Stat (camera inferioară) un proiect de lege privind declararea zilei 31 decembrie ca zi nelucrătoare în Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri