Cum a ajuns Aya, fetița născută sub ruine, să fie păzită de poliție. Spitalul în care se află a fost luat cu asalt de oameni înarmați

Data publicării:
bebelus nascut in siria la cutremur
O femeie însărcinată a născut sub dărâmături în Siria Bebelușul a fost salvat, însă mama a murit. Foto: Profimedia

Mai mulți bărbați înarmați au luat cu asalt un spital din nordul Siriei, unde este îngrijită o fetiță care s-a născut sub dărâmăturile casei familiei ei, distrusă de cutremurul de săptămâna trecută, a spus un oficial al spitalului, adăugând că atacatorii l-au bătut pe directorul instituției, relatează The Independent.

Oficialul a negat informațiile de pe rețelele sociale care susțin că atacul era o o încercare de a răpi copilul, pe nume Aya, care în arabă înseamnă „semnul de la Dumnezeu”.

Aya a ajuns la spital la câteva ore după primul cutremur care a lovit Turcia și Siria. Mama Ayei a murit după ce a născut-o, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8. Fetița era încă legată de mama ei cu cordonul ombilical, atunci când a fost găsită. Tatăl ei și cei patru frați au murit de asemenea la cutremur.

Oficialul, care a vorbit sub protecția anonimatului de teama represaliilor, a spus că directorul spitalului a bănuit că un asistent care îi făcea poze Ayei plănuia să o răpească, așa că l-a dat afară din spital. Asistentul s-a întors câteva ore mai târziu, însoțit de oameni înarmați care l-au bătut pe director.

În prezent, soția directorului o alăptează pe Aya.

Mai multe persoane au mers la spital pretinzând în mod fals că sunt rude ale Ayei, ceea ce i-a făcut pe oficialii spitalului să cheme polițiștii locali ca să o păzească.

La sosirea la spital, bărbații înarmați le-au spus polițiștilor care o protejează pe fată că merg la director pentru că l-au concediat pe prietenul lor și că nu sunt interesați de Aya, potrivit oficialului.

Aya va putea fi exerrnată din spital mâine, potrivit unchiului ei, Saleh al-Badran. El a spus că o mătușă a copilului, care a născut recent și a supraviețuit cutremurului, o va crește.

Salvatorii din orașul Jinderis, din nordul Siriei, au descoperit-o pe fetița cu părul negru la mai bine de 10 ore după cutremur, în timp ce săpau printre ruinele blocului cu cinci etaje în care locuiau părinții ei.

Îngropat sub beton, copilul era încă legat prin cordonul ombilical de mama ei, Afraa Abu Hadiya. Copilul a fost dus de urgență la spitalul din Afrin, din apropiere, unde este îngrijită de atunci.

Cutremurele de săptămâna trecută s-au soldat cu peste 36.000 de morți în Turcia și Siria.


Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri